Maak optimaal gebruik van de 2020 user interface

Vanaf november 2019 heeft AllSolutions een nieuwe user interface (UI). Naast de vertrouwde ‘classic’ look kun je dan ook kiezen voor AllSolutions ‘2020’. Alle bekende onderdelen zijn in een fris en eigentijds jasje gestoken. Hoe maak je optimaal gebruik van deze nieuwe interface?

Zoekveld prominenter aanwezig

Het bekende metasearch zoekveld heeft een prominente plaats bovenin het scherm gekregen. In elke browser kun je zo snel en gemakkelijk van deze krachtige zoekfunctie gebruik maken. In tip 4 gaan we verder erop in hoe je via de metasearch informatie snel en gemakkelijk kunt terugvinden.

Meer werkruimte beschikbaar

Eerder waren het navigatiepad en de naam van de browser bovenin al samengevoegd om meer ruimte te creëren. In 2020 is de bovenkant van het scherm nog wat smaller geworden ten gunste van de ruimte in je werkblad.

Kolommen vastzetten bij horizontaal scrollen

In weergaven kun je nu kolommen vastzetten. Dit is vooral handig bij horizontaal scrollen in grote browsers met veel informatie in het scherm. Vaak staat de identificatie van records dan in de eerste 2-3 kolommen aan de linkerkant van het scherm. Deze hoeven nu niet meer uit beeld te verdwijnen zodra je naar rechts scrolt..

In de weergave kun je instellen hoeveel kolommen je wilt vastzetten aan de linkerkant van het scherm. Op deze manier kun je zelf bepalen welke kolommen in beeld blijven staan wanneer je horizontaal gaat scrollen. En houd je gemakkelijk de identificatie van het record in beeld waarop de informatie betrekking heeft.

Nieuwe rapportage-opties

Voor een rapportage kun je nu ook gebruik maken van snapshots in ‘donut’ vorm of staafgrafieken kantelen.

Daarnaast heb je de optie om de snapshot te laten uitvoeren in de door jou gewenste kleuren. Dit onderdeel werkt met hex-codes, waarmee je een eigen kleurenpalet aan de rapportage kunt meegeven. Zo kun je je rapportages bijvoorbeeld een mooie kleurenrange meegeven. Of deze laten uitvoeren in je eigen huisstijlkleuren.

Nieuwe scroll-opties

In 2020 zijn nieuwe scroll-opties toegevoegd. Wanneer je in je werkblad scrollt, blijven de linker- en rechterkant voortaan op hun positie in het scherm staan. Zo kun je gemakkelijk direct gebruik maken van de acties en shortcuts in het scherm. Of verder navigeren via de parts aan de linkerkant van je scherm.

En omgekeerd, wanneer je scrollt in de linker- of rechterkant van het scherm, blijft je werkblad staan in de laatste positie.

Documenten en alerts direct starten vanuit de metabar

Alerts en documenten kun je opnemen in de metabar bovenin het scherm.  Op deze manier zijn deze ook zichtbaar en toegankelijk wanneer een gebruiker de linkerkant van zijn scherm verbergt. En kun je nu ook instellen dat gebruikers alleen via de bovenkant van het scherm kunnen navigeren.

De documenten inbox staat standaard in de metabar opgenomen. Met een klik op het documenten icoon opent een pull-down menu waarin de voor de gebruiker beschikbare documenten worden getoond (maximaal 10 documenten). Ook kun je via dit menu rechtstreeks naar je documenten inbox (MINBOX) (mits de gebruiker autorisatie voor deze functie heeft).

Snel navigeren via iconen op startpagina

Wil je gebruikers snel en gemakkelijk naar de functies die zij gebruiken, leiden? Maak dan een centrale startpagina, waarbij je de functies onder een afbeelding of icoon hangt. In een featurepagina is per band ruimte voor 6 afbeeldingen of iconen naast elkaar. Met een klik op het icoon komt de gebruiker dan direct in de bijbehorende functie terecht. Op deze manier is het gebruik van een menu aan de linkerkant in principe niet meer nodig.

Zie hieronder als voorbeeld de startpagina van mijn.allsolutions.nl voor de contactpersonen van de AllSolutions supportdesk:

Schrijf je in voor de 2020 introductie workshop!

2020 biedt jou meer mogelijkheden AllSolutions aan te passen naar je huisstijl. Wil je weten hoe? Of heb je hulp nodig bij het overstappen? Schrijf je dan in voor een van de 2020 introductie workshops, waarin je leert hoe je dat zelf snel en eenvoudig kunt regelen.

Ontdek tip 2: Het gemak van custom workflows

Naar 7 gouden tips voor AllSolutions