Logging van verzonden e-mails

In het kader van de digitale transformatie worden gegevens (opdrachtbevestigingen, facturen, etc.) meer en meer digitaal vanuit AllSolutions naar je klanten en/of leveranciers verstuurd. Daarom is logging op het verzenden van e-mails beschikbaar. Met de functie Informatie Verzonden E-mails (IVRZEM) heb je inzicht in alle e-mails die vanuit het systeem zijn verstuurd. Op deze manier kun je zelf gemakkelijk controleren of een e-mail daadwerkelijk is verzonden. De functie geeft alleen informatie over de verzending van de e-mails. Het bericht zelf en de eventuele bijlagen worden hier niet gearchiveerd. Via het filter kun je onder andere zoeken op het onderwerp van de e-mail en/of op het e-mailadres waarnaar het bericht verzonden is.

In de Parameters AllSolutions (MZZPAR) kun je in het onderdeel Logging in het veld Aantal dagen bewaren e-maillogging aangeven hoe lang je de verzendgegevens wilt bewaren. Gegevens die ouder zijn, worden in de nachtelijke verwerking automatisch verwijderd. Vul je hier ‘0’ als aantal in, dan worden de bestanden niet verwijderd.

Goed om te weten: Het is aan te raden de logging van de verzendgegevens tot maximaal een jaar (365 dagen) te beperken. Vooral als je ook e-mail mailings vanuit je omgeving verstuurd. Ook de verzendinformatie van deze e-mails wordt namelijk in de functie gelogd.