Laatst gebruikte weergave onthouden per gebruiker

Een functie wordt standaard gestart met de eerste weergave van de weergaveset die voor de gebruiker van toepassing is. De weergaven beheer je via het onderdeel Applicatiebeheer aan de rechterkant van het scherm. Het systeem biedt ook de mogelijkheid om per gebruiker de laatst gebruikte weergave te onthouden, net als bijvoorbeeld bij de webparts die je in overzichten kunt toevoegen en naar keuze open of dicht kunt klappen.

In de Gebruikersprofielen (MGBPRF), Gebruikers (MGEBRU) en Gebruikersinstellingen (MGBINS) is in het onderdeel Browser instellingen het veld Weergaven onthouden toegevoegd. Wanneer je dit veld activeert, starten alle functies met de weergave die de gebruiker bij een vorig ‘bezoek’ aan die functie het laatst in die browser heeft gebruikt. Dit is met name handig voor gebruikers die regelmatig vanuit een specifieke weergave werken. Deze instelling kan een gebruiker eventueel ook zelf beheren via zijn profielpagina of de eigen gebruikersinstellingen (MGBINS) (mits hij hiervoor geautoriseerd is).