Kan ik werken met tags?

Hoe meer gegevens in AllSolutions aanwezig zijn, hoe belangrijker het wordt om informatie snel en gemakkelijk te kunnen vinden. Daarom kun je in AllSolutions werken met tags. Een tag is een keyword of sleutelwoord dat een korte omschrijving van de informatie geeft. In een groot aantal functies en gegevens in het systeem kun je een of meerdere tags vastleggen (in het veld Tags). Wanneer een tag eerder is gebruikt, wordt deze als suggestie getoond en kun je deze direct selecteren. Met de functie Tags (MTAGSS) beheer je de beschikbare tags in het systeem.

Tags in het prikbord

Ook in het prikbord kun je tags gebruiken. Laat deze hier altijd voorafgaan door een hashtag of hekje. Wanneer je een hekje invoert, verschijnt automatisch een pop-up frame waarin je de tag kunt opgeven. Wanneer de tag eerder is gebruikt, krijg je deze ook hier direct in beeld:

Klik op Invoegen om jouw tag aan het bericht of reactie toe te voegen.

Zoeken met tags

In het prikbord werken de tags als hyperlinks. Door op een tag te klikken, komen direct gerelateerde gegevens (met dezelfde tag) in beeld. Daarnaast kun je via de metasearch (het zoekveld in de metabar) informatie op basis van een tag zoeken door in het zoekveld je tag op te geven, voorafgegaan door een hashtag/hekje (bijv. #kennis). Klik op het vergrootglas om het zoeken te starten. De gevonden gegevens worden in je werkblad getoond.

Tagclouds

In het systeem komen op een aantal plaatsen tagclouds naar voren, zoals bijvoorbeeld op een kringpagina of je eigen profielpagina. Hier worden de tags opgenomen, die je hebt gebruikt (met een maximum van 32), waarbij de meest gebruikte tags groter worden weergegeven. Ook hier werken de tags als hyperlinks. Door op een tag te klikken, komen direct gerelateerde gegevens (met dezelfde tag) in beeld.

Parameters tags instellen

Wanneer je in het systeem met tags wilt werken, kun je dit instellen in de Parameters AllSolutions (MZZPAR) in het onderdeel Algemeen.