Kan ik mijn website monitoren met Google Analytics?

In de functie¬†Websites (MWPSTS) is het veld ‘Google-ID’ aanwezig. Hier kun je het ID vastleggen waarmee Google Analytics jullie website kan herkennen. Met Google Analytics kun je onder andere inzicht krijgen in hoe bezoekers op jullie site terecht komen en hoe ze jullie site gebruiken.

In je Google Analytics-account kun je jullie trackingcode en jullie property-ID vinden:

• Log hiervoor in bij je Analytics-account en ga naar de pagina ‘Beheerder’.
  • Selecteer een account in het dropdown-menu in de kolom Account.
  • Selecteer een property in het dropdown-menu in de kolom Property.
  • Klik op Trackinginfo.

Het ID-formaat is meestal UA-000000-01. De eerste reeks cijfers (000000 in het voorbeeld) verwijst naar jullie accountnummer. De tweede reeks (01 in het voorbeeld) verwijst naar het specifieke propertynummer dat aan het account is gekoppeld.