Categorieën

Kan ik mijn website monitoren met Google Analytics?

In de functie Websites (MWPSTS) is het veld ‘Google-ID’ aanwezig. Hier kun je het ID vastleggen waarmee Google Analytics jullie website kan herkennen. Met Google Analytics kun je onder andere inzicht krijgen in hoe bezoekers op jullie site terecht komen en hoe ze jullie site gebruiken.

In je Google Analytics-account kun je jullie trackingcode en jullie property-ID vinden.

• Log hiervoor in bij je Analytics-account en ga naar de pagina ‘Beheerder’.
  • Selecteer een account in het dropdown-menu in de kolom ‘Account’.
  • Selecteer een property in het dropdown-menu in de kolom ‘Property’.
  • Klik op ‘Trackinginfo’.

Ondersteuning van Google Analytics 4

Google is per 1 juli 2023 overgegaan naar Analytics 4 (GA4). Dit wordt door AllSolutions ondersteund.

Meer informatie over Analytics 4 vind je op deze Google pagina:
https://blog.google/products/ads-commerce/prepare-for-future-with-google-analytics-4/.
Meer informatie over de migratie naar Analytics 4 vind je hier:
https://support.google.com/analytics/answer/13486733?hl=nl