Kan ik een opdrachtbevestiging direct per e-mail versturen?

In het subproject (MPROJE/MPRSUB) en de projectfase (MPROJE/MPRFAS) is het veld Opdrachtbevestiging elektronisch versturen beschikbaar. Met dit veld kun je instellen dat de opdrachtbevestiging automatisch wordt verstuurd naar het e-mailadres van de eerste contactpersoon wanneer deze definitief wordt afgedrukt (met de actie Opdrachtbevestiging afdrukken). Op deze manier wordt het verzenden direct door het systeem verzorgd en hoef je niet meer de opdrachtbevestiging lokaal op te slaan en zelf apart naar de klant te mailen.

In de functie Formulieren (MFORMC) kun je bij formuliercode pobv aangeven of je een eigen e-mailformulier voor de e-mail wilt gebruiken, de afzender instellen en de tekst van het e-mailbericht opgeven.

Met de functie Afdrukken Orderbevestigingen (VPROBV) kun je meerdere opdrachtbevestigingen tegelijk afdrukken. In deze functie is het veld E-mail versturen naar contactpersoon beschikbaar. Met dit veld kun je zelf nog aangeven of je de opdrachtbevestiging(en) bij het afdrukken direct naar de contactpersoon van het subproject/projectfase wilt versturen (als deze optie bij het project is geactiveerd). Dit geeft je de flexibiliteit om per situatie een bijpassende keuze te maken.