Kan ik een eigen ‘look and feel’ instellen?

AllSolutions biedt de vrijheid om de omgeving een eigen uiterlijk mee te geven. Dit betekent dat je de styling van je omgeving kunt aanpassen aan de huisstijl van je eigen organisatie. Je kunt onder andere aangeven welke afbeeldingen/logo’s in het scherm worden getoond, welk lettertype wordt gebruikt en welke (achtergrond) kleuren. Deze ‘look and feel’ beheer je in de functie Skins (MSKINS). Hierbij kun je gebruik maken van standaard kleurcodes (green, purple, yellow, etc.) of van zogenaamde hex-codes (bijvoorbeeld #008ae6).

In de functie Websites (MWPSTS) geef je vervolgens aan welke skin door de omgeving wordt gebruikt (in het onderdeel Technische gegevens).

Werk je met meerdere bedrijven en/of afdelingen in het systeem en wil je elk bedrijf of afdeling een eigen, herkenbaar uiterlijk geven? Dan kun je ook per bedrijf of afdeling instellen hoe de omgeving eruit ziet. Voor gebruikers is dan direct herkenbaar in welk bedrijf wordt gewerkt. Per bedrijf/afdeling (MBDRAF) vul je dan in het onderdeel Identificatie de gewenste skin in. Laat je dit veld leeg, dan is de werking ongewijzigd en wordt de algemene ‘look and feel’ van de omgeving gebruikt, zoals vastgelegd in de functie Websites (MWPSTS).

De 2020 user interface biedt meer mogelijkheden om de ‘look and feel’ aan te passen naar je huisstijl.  Lees er alles over op de speciale AllSolutions 2020 pagina.