Inloggen met SMS token

Een aantal organisaties heeft behoefte aan uitgebreidere mogelijkheden om de toegang tot het systeem te kunnen beveiligen dan alleen met een wachtwoord en controle op netwerkzone. Daarom is het mogelijk om het systeem extra te beveiligen met een SMS-token. Bij het inloggen geeft de gebruiker dan zowel het wachtwoord als een SMS-token op. Het SMS-token wordt na het opgeven van het wachtwoord automatisch per SMS naar de gebruiker verstuurd (eenmaal per dag). Het SMS-token is de hele dag geldig. Het is mogelijk om het SMS-token opnieuw op te vragen, wanneer de gebruiker bijvoorbeeld de eerste SMS met het token heeft verwijderd.

Het SMS-token is opgebouwd uit cijfers. Op deze manier is het token door de gebruiker makkelijk te knippen en plakken in het inlogscherm.

Bij de functie Gebruikers (MGEBRU) kun je instellen welke personen met een ‘SMS-token’ moeten inloggen. Hierbij kun je aangegeven of dit altijd nodig is of alleen als de gebruiker buiten de vertrouwde Netwerkzones (MNTWZN) wil inloggen. Verder vul je in het onderdeel Beveiliging in het veld Nummer mobiele telefoon het nummer in, waarnaar het systeem de SMS met het token moet versturen.

Let op! Aan deze functionaliteit zijn extra kosten verbonden (SMS-dienst). Wil je het inloggen met SMS token activeren? Neem dan contact op met jouw AllSolutions consultant.