Importeren Latest estimate-gegevens

Met de ‘latest estimate’-functionaliteit kun je op basis van de realisatie een prognose/estimate voor de rest van het jaar maken. Vanaf versie 11.0.02 is de functionaliteit waarmee je (grootboek)budgetten kunt importeren, uitgebreid. Je hebt nu ook de mogelijkheid om met de functie Inlezen Interface Budgetten (VINBIN) de latest estimate-gegevens in te lezen.

In verband hiermee is het importsjabloon van deze functie uitgebreid met extra kolommen. Let op: bij het inlezen wordt gecontroleerd of alle kolommen in het importbestand zijn opgenomen. Ook wanneer je de functie Inlezen Interface Budgetten alleen gebruikt voor het inlezen van budgetgegevens adviseren wij je na de upgrade het nieuwe sjabloon te downloaden.

De geĆÆmporteerde gegevens kun je met de functie Informatie Interface Budgetten (IBIFIN) inzien en controleren. Met de functie Verwerken Interface Budgetten (VBIFIN) verwerk je vervolgens de ingelezen gegevens definitief in de financiĆ«le administratie. In het selectiescherm kun je aangeven of je de jaarbudgetten of de latest estimate-gegevens wilt verwerken (of beide).