Hoe maak ik een ‘anders-talig’ factuursjabloon aan?

Bij het aanmaken van een anderstalig AUTO-sjabloon (bijvoorbeeld in het Engels) doorloop je de volgende stappen:

  1. Maak in MS-Word een nieuw document aan. Baseer dit op het sjabloon dat je nu gebruikt en vertaal de teksten die niet door het systeem aangemaakt worden naar het Engels.
  2. Maak het sjabloon voor de factuur aan in de functie Auto-sjablonen (MFORMA) en koppel het nieuwe word-document eraan.
  3. In de functie Formulieren (MFORMC) via de shortcut Sjablonen koppel je met de +knop dit nieuwe sjabloon aan het betreffende formulier (voor bijvoorbeeld projectfacturen is dat pfac voor de definitieve facturen en pcon voor de conceptfacturen) met de taal ‘E’.
  4. In de functie Formuliersets (MFORMS) zijn formuliersets opgenomen voor Nederlandse en Engelse formulieren. Via de shortcut Formuliervelden kun je alle door het systeem gegenereerde teksten controleren en eventueel aanpassen.
  5. Bij factuursjablonen wordt gebruik gemaakt van betalingscondities. In de functie Betalingscondities (MBETKN) kun je via de shortcut Vertalingen zelf de factuurtekst die je wilt gebruiken invoeren.

Voor Duits- of Franstalige sjablonen ga je op dezelfde manier te werk. Alleen bij de Formuliersets is het afwijkend:

  1. Voor Duitse of Franse teksten maak je zelf een formulierset aan. Dit doe je door de betreffende set voor Nederlands of Engels te kopiƫren met de actie + Gehele formulierset kopiƫren.
  2. Geef de nieuwe set dezelfde formuliersetcode en pas de taal aan.
  3. Daarna kun je via de shortcut Vertalingen alle vertalingen aanpassen.