Hoe koppel ik documenten bij een entiteit aan kringen?

Met kringen kun je samenwerken met personen in een bepaalde groep. Bijvoorbeeld alle medewerkers binnen jullie bedrijf, of de collega’s in het team waarmee je samenwerkt. Binnen een kring kun je berichten, documenten en pagina’s delen. Gebruikers kunnen deze informatie alleen zien, wanneer zij via de kring hiervoor geautoriseerd zijn.

Je kunt documenten die bij een bepaalde entiteit zijn gearchiveerd (bijvoorbeeld bij een relatie of een project) ook koppelen aan één of meerdere kringen. Op deze manier kun je documenten op een snelle en gemakkelijke manier met elkaar delen.

Hoe werkt het?

Om hiervan gebruik te kunnen maken, moet je wel via jouw rol binnen de kring zijn geautoriseerd om entiteiten te mogen koppelen aan de kring:

In dat geval verschijnt automatisch in diverse documentenbrowsers de shortcut Kringen. Met deze shortcut kun je het document aan één of meerdere kringen koppelen. Let op! De koppeling van een document met een kring breng je dus via het document tot stand. Dit doe je dus niet vanuit de kring zelf. In verband hiermee is ook de autorisatie binnen de kring op de gekoppelde pagina’s en documenten verbeterd.

Nog even goed om te weten:

  • Documenten die je binnen de kring aanmaakt en deelt, zijn alléén in de kring zichtbaar voor de deelnemers aan die kring.
  • Documenten die je vanuit een entiteit (project, relatie, etc.) aan een kring koppelt, worden niet alleen binnen de kring getoond, maar blijven ook bij de bijbehorende entiteit voor gebruikers zichtbaar.

Direct naar