Het gemak van custom workflows

custom workflows

Diverse functies in AllSolutions bieden je de mogelijkheid om acties vast te leggen. Daarbij is het mogelijk om in het systeem standaard acties te definiëren en deze vooraf aan elkaar te koppelen tot zogenaamde actie-ketens. Met deze actieketens kun je zelf gemakkelijk custom workflows samenstellen. Op deze manier verlopen deze centraal via het systeem en houd je er grip op. Vaste procedures zorgen er immers voor dat informatie centraal wordt opgeslagen en op het juiste moment bij de juiste persoon terechtkomt. Zo kunnen mensen, bronnen en tijd effectief worden ingezet.

Acties zijn toe te wijzen aan individuele personen of aan groepen personen met dezelfde rol. Per stap kun je standaard aanvang- en doorlooptijden vastleggen. Managers die verantwoordelijk zijn voor een bepaalde workflow, houden hiermee overzicht op de workload, doorlooptijden en eventuele bottlenecks.

Met name ‘zachte’ processen die niet volgens een bepaald financieel proces verlopen, kunnen hiermee ondersteund worden. Denk bijvoorbeeld aan workflows voor in-, door- en uitstroom van medewerkers. Of aan contract- en leveranciersbeoordelingen. Als een proces op te delen is in taken die je kunt toewijzen aan interne of externe uitvoerders, kun je het vormgeven met actieketens.

Meer weten?

Wil je meer informatie over het inzetten van acties en workflows binnen je organisatie? Neem dan contact op met je vaste consultant. Deze denkt graag met je mee en kan je bij de inrichting ondersteunen.

Ontdek tip 3: Grip op je budget met latest estimates

Terug naar 7 gouden tips voor AllSolutions