Herafdrukken elektronische facturen

Documenten die je vanuit AllSolutions automatisch genereert, kun je herafdrukken via de functie Formulieren (MFORMC). Denk hierbij bijvoorbeeld aan opdrachtbevestigingen, conceptfacturen en definitief afgedrukte facturen.

In de functie Formulieren is voor alle typen documenten een formuliercode aanwezig. Wanneer je een document(set) opnieuw wilt afdrukken, zoek je de bijbehorende formuliercode op in de lijst. Je klikt vervolgens rechts in het scherm op de shortcut Documentsets.
In het vervolgscherm zie je dan alle documentsets die onder de geselecteerde formuliercode zijn gegenereerd met aanmaakdatum en de gebruiker die de documenten heeft aangemaakt.

Met de actie Document afdrukken rechts in het scherm kun je de gewenste set opnieuw afdrukken. Bij een aantal documenten heb je dan ook de keuze of je de documenten al dan niet helemaal opnieuw (in Word) wilt laten opbouwen en of je de documenten direct opnieuw naar de geadresseerde(n) wilt laten versturen (bijvoorbeeld in geval van elektronisch factureren).

Eventueel kun je ook nog een niveau lager ‘afdalen’ en het opnieuw afdrukken per document uitvoeren.

Herafdruk van een elektronische factuur via e-mail

Bij het herafdrukken zet je het vinkje ‘Document(en) (opnieuw) naar geadresseerde(n) mailen’ aan.
In het verloop van de factuur kun je controleren of de herafdruk is gemaakt (shortcut Verloop).

Herafdruk van een elektronische factuur op papier

Een elektronische factuur kun je niet direct printen met de ‘uitvoerbestemming: printer’. Als je een elektronische factuur op papier wilt printen, pas je bij het herafdrukken de volgende velden aan:

  • Gebruik ‘inbox’ als uitvoerbestemming.
  • Zet het vinkje ‘Document(en) (opnieuw) naar geadresseerde(n) mailen’ uit.

De herafdruk wordt nu naar je Documenten inbox verstuurd en in de documentenmap van de debiteur opgenomen. Hierna kun je het document openen en printen. De herafdruk van een elektronisch document wordt overigens niet vastgelegd in de documentset.

Een andere methode is om vanuit de Debiteur (MDEBST) > shortcut Facturen de factuur op het scherm te tonen (actie Factuur tonen) en daarna te printen.

Het is overigens alleen mogelijk om een elektronische factuur als pdf-document te laten afdrukken.