Geïmporteerde inkoopfacturen automatisch registreren

Gescande inkoopfacturen kunnen inmiddels op verschillende manieren in AllSolutions worden geïmporteerd. In de functie Geïmporteerde Inkoopfacturen (MSCINK) kun je de inkoopfactuur vervolgens raadplegen en inboeken in de financiële administratie.

Als bij het importeren van de factuur een UBL-bestand wordt gedetecteerd, worden een aantal gegevens van de factuur automatisch in AllSolutions overgenomen. Om het inboeken van de inkoopfactuur makkelijker te maken, is de functie Verwerken Geïmporteerde Inkoopfacturen (VSCINK) beschikbaar. Met het draaien van deze functie kun je de geselecteerde (geïmporteerde) facturen automatisch als inkoopfacturen in het systeem laten inboeken. En is er aan de geïmporteerde inkoopfacturen een (hoofd)verplichting gekoppeld? Dan worden bij de inkoopfactuur ook de verdelingsregels automatisch aangemaakt.

Er kunnen redenen zijn waardoor de inkoopfactuur niet automatisch kan worden aangemaakt. Worden er bijvoorbeeld verschillende crediteuren gevonden die aan de criteria voldoen, bijvoorbeeld als een IBAN-nummer bij meerdere crediteuren is geregistreerd? Of kan de btw-verdeling niet automatisch worden aangemaakt? Dan wordt de geïmporteerde factuur overgeslagen en kun je deze alsnog handmatig inboeken. Dit wordt aangegeven op het verwerkingsverslag.

Wil je van deze optie gebruik gaan maken? Dan adviseren we je om dit samen met je consultant in te richten.