Foutmelding bij inloggen ‘Deze gebruiker is niet ingedeeld in een licentiecategorie’

Bij het inloggen in AllSolutions verschijnt de melding ‘Deze gebruiker is niet ingedeeld in een licentiecategorie’. Iedere actieve gebruiker van AllSolutions moet ingedeeld zijn in een licentiecategorie. Dit kun je instellen in de functie Gebruikers (MGEBRU) of – wanneer je hiermee werkt – in de functie Gebruikersprofielen (MGBPRF).

Er zijn twee licentiecategorie├źn, Intranet en Extranet.

Intranet gebruikers

De categorie ‘Intranet’ betreft de gebruikers die AllSolutions vanuit een bepaalde rol bedienen. Bijvoorbeeld urenschrijvers (medewerkers), (sub)projectleiders, accountmanagers enzovoort. Deze gebruikers gebruiken voornamelijk functionaliteiten in het domein ‘back-office’.

Extranet gebruikers

Gebruikers in categorie ‘Extranet’ zijn gebruikers die functionaliteiten gebruiken die vallen in het domein ‘Front-office’. Er is dan ook geen medewerker gekoppeld (als rol) aan deze gebruiker. Voorbeelden zijn leden die inloggen (ledenportal) of jijzelf die inlogt op mijn.allsolutions.nl om jouw supportmeldingen te bekijken.

Je kunt de melding opheffen door bij de gebruiker het veld Toegang tot systeem geblokkeerd vanaf weer leeg te maken. Zodra de gebruiker opnieuw is ingelogd, wordt de ’teller’ van het aantal foutieve logins gereset.