Bulkartikelen als ‘toebehoren’ mee verhuren

In AllSolutions kun je makkelijk bulkartikelen als ‘toebehoren’ mee verhuren. In het scherm met de Toebehoren (via shortcut) vanuit de functie Orders (MORDERS) is hiervoor de shortcut Configuratienummers/- serienummers aanwezig.

In de functie Transporten (MTRANS001) kun je via de shortcut Toebehoren gelijk zien welke (bulk)artikelen er mee moeten met de verhuur. En op de transportbon wordt ook het aantal stuks van de toebehoren afgedrukt.

Zo kun je bij terugkomst ook makkelijk controleren of alle toebehoren weer zijn teruggekomen. Wanneer er bijvoorbeeld 10 artikelen als toebehoren met de verhuur mee gaan, is het de bedoeling dat er ook weer 10 artikelen mee terugkomen. Komen er minder artikelen terug dan geleverd (manco), dan kun je de ontbrekende artikelen tegen een opgegeven manco-prijs in rekening brengen. Dit leg je vast in het onderdeel Manco in het formulier van de Toebehoren.

Je kunt in de weergave van de toebehoren ook een aantal velden opnemen die je gelijk inzicht geven in eventuele manco artikelen:

  • Aantal manco (vk21.aant-mc)
  • Aantal manco gefactureerd (vk21.aant-mgf)
  • Aantal manco te factureren (vk21.aant-mtf)
  • Manco prijs (vk21.mvprys)
  • Omschrijving manco (vk21.mc-oms)

Wil je gebruik gaan maken van bulkartikelen als toebehoren? Neem dan contact op met je vaste consultant om de mogelijkheden af te stemmen.