Berichten en reacties zoeken

Hoe meer gegevens in AllSolutions aanwezig zijn, hoe belangrijker het wordt om informatie snel en gemakkelijk te kunnen vinden in het archief. Daarom heeft AllSolutions de meteasearch, een krachtige zoekmachine waarmee je door het gehele systeem kunt zoeken naar onder andere Berichten. De metasearch vind je rechtsboven in de metabar. Om het zoeken van een specifiek bericht of reactie gemakkelijker te maken, is het mogelijk om in de lijst met gevonden berichten/reacties te filteren op een bepaalde entiteit.

Aan de rechterkant van het scherm vind je het onderdeel Filter berichten op entiteit. Het gekleurde balkje geeft aan in welke functie of entiteit je naar berichten hebt gezocht. Indien gewenst, kun je het zoekresultaat hier verfijnen c.q. beperken tot één bepaalde entiteit. Klik hiervoor rechts in het scherm op de gewenste entiteit. Ook kun je rechtsonder in je scherm de sortering naar keuze instellen op Relevantie of Recent.

Het aangepaste zoekresultaat wordt in je werkblad getoond. Met een klik op een gevonden record wordt de conversatie op het prikbord geopend. Via een klik op de naam van de entiteit (boven in het bericht) kun je vervolgens naar de informatie van het bijbehorende record doorklikken

Daarnaast kun je berichten op basis van een tag zoeken door in het zoekveld een tag op te geven, voorafgegaan door een hashtag/hekje (bijv. #kennis). Wil je zoeken op meerdere tags, dan hoef je alleen bij het eerste woord de hashtag in te vullen. Bijvoorbeeld: zoeken op ‘#analyse factuur’ toont alle gegevens met als tags ‘analyse’ en ‘factuur’.

In het prikbord werken de tags als hyperlinks. Door in een bericht of reactie op een tag te klikken, komen direct gerelateerde gegevens (met dezelfde tag) in beeld.