Accolades opnemen in condities voor eigen weergaven en filters

Met de actie Weergavesets (alle) in de browser kun je eigen weergaven aan het systeem toevoegen, naar keuze voor algemeen gebruik, voor een bepaalde configuratiegroep of voor een specifieke gebruiker. Met de actie Instellingen kun je eigen filters aan een functie toevoegen.

Bij het maken van eigen weergaven of filters wordt aangeraden om de gebruikte conditie altijd met accolades in te voeren. Bijvoorbeeld:

pr06{pr06.prgrp = “X”}

Wanneer dit niet het geval is, dan wordt er voortaan alsnog een accolade-constructie toegevoegd. Het systeem past dit dus automatisch aan. Het gebruik van accolades zorgt ervoor dat het starten van weergaven en filters sneller werkt en minder capaciteit vergt. Dit komt de performance van uw omgeving ten goede.

Om de instellingen in je omgeving zelf te controleren kun je met de functie Genereren Controlebestand Instellingen (PCHKIN) een tekstbestand genereren waarin onjuiste weergaven en configuraties zijn opgenomen.