REST API

AllSolutions bevat een universele software koppeling, een REST API. Deze maakt van AllSolutions een volledig open platform, waarin je veilig en snel data uitwisselt met andere systemen. Integraties met andere systemen en met maatwerk-apps komen daarmee binnen handbereik en kunnen gemakkelijk via een eenvoudige en veilige toegang gerealiseerd worden.

Uitwisseling van gegevens

Via de REST API worden gegevens realtime met elkaar gesynchroniseerd:

  • Gegevens die in AllSolutions worden aangepast, kunnen direct via de REST API koppeling worden opgehaald.
  • Gegevens die in het externe systeem of de app worden toegevoegd of gewijzigd, zijn direct via de koppeling in AllSolutions beschikbaar.

Via de REST API kun je de meeste functies in AllSolutions aanroepen met de bijbehorende gegevens, met uitzondering van de verwerkingsfuncties. Dit betekent dat je alleen browsers kunt benaderen waaruit je informatie kunt ophalen of waarnaar je informatie kunt wegschrijven. Ook de informatie die in gekoppelde tabellen of via bijbehorende shortcuts aanwezig zijn, kun je op deze manier ontsluiten.

Een groot voordeel is dat je vanuit AllSolutions zelf kunt sturen welke informatie je via de API wilt ontsluiten. Dit doe je door het inrichten van weergaven en instellingen. Op deze manier kun je helemaal zelf bepalen en flexibel inrichten welke gegevens je via de koppeling wilt synchroniseren.

REST API beschrijving

Download het document voor informatie over de technische kant van de REST API en de benodigde inrichting in AllSolutions.