WDODelta ondertekent contract financieel systeem AllSolutions

Goed nieuws! Op donderdag 12 maart jl. ondertekende waarnemend dijkgraaf Piet Zoon van het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) het contract met AllSolutions voor een nieuw financieel systeem.

Over WDODelta

WDODelta is in 2016 ontstaan na een fusie van twee waterschappen: Reest en Wieden en Groot Salland. Na de fusie moesten twee verschillende financiële systemen en twee verschillende werkwijzen worden samengevoegd. Dat bleek een uitdaging, dus ging WDODelta op zoek naar een nieuw systeem. Naast de eigen (financiële) administratie, doet WDODelta ook de administratie voor Aqualysis; het laboratorium dat voor meerdere waterschappen onderzoek doet naar waterkwaliteit en andere belangrijke zaken.

Samenwerken in één systeem

Omdat het om een vrij jonge organisatie gaat, waren processen zoals inkoop nog niet goed op elkaar afgestemd. Het waterschap wilde die processen meer stroomlijnen, zodat de organisatie op één manier gaat werken. In één systeem. Daarnaast krijgt Aqualysis een eigen, gescheiden financiële administratie binnen de administratie van het waterschap.

Van ondertekening tot livegang

Op donderdag 12 maart werden de contracten ondertekend. Meteen na het tekenmoment volgde een kick-off met medewerkers. “We zorgen er samen voor dat op 31 december alles klaarstaat, zodat WDODelta op 1 januari 2021 live kan”, vertelt Gert Dingemanse, senior consultant bij AllSolutions. Het hele traject loopt tot en met maart 2021.

Waterschappen profiteren van jarenlange ervaring

WDODelta koos voor AllSolutions vanwege de standaard voor de branche ontwikkelde bedrijfssoftware en de ruime ervaring in de branche. Inmiddels maken vijf van de eenentwintig waterschappen gebruik van de software van AllSolutions. “We weten dankzij die voorgaande implementaties waar we tegenaan kunnen lopen. Dat wiel hoeven we dus niet nog eens uit te vinden. Ook zorgen we ervoor dat dat de waterschappen eenvoudiger samenwerken, bijvoorbeeld op het gebied van financiële administratie of projecten”, sluit Dingemanse af.

AllSolutions laat waterschappen stromen. Kijk voor meer informatie over onze projecten bij waterschappen, de oplossing en onze diensten op de pagina over waterschappen.