Vragen over de autosuggest-functie

In versie 11.0.07 is de suggest-functie uitgebreid. Deze werkt nu hetzelfde als de metasearch en heeft meer opties waarop gezocht kan worden. Door deze uitbreiding kan het voorkomen dat de suggest anders reageert dan voorheen. Dit komt omdat meer records gevonden worden die aan de zoekcriteria voldoen. Zo wordt bij het opbouwen van de lijst met suggesties nu niet meer alleen gekeken naar het eerste woord in de zoekvelden, maar op elk afzonderlijk woord. Daarnaast is ook de sortering binnen de suggestlijst logischer gemaakt door de gevonden items op alfabetische volgorde te tonen.

We begrijpen dat dit bij een aantal gebruikers wat verwarring oplevert omdat deze aan de oude werking gewend zijn. Daarom is de nieuwe suggest-functie flexibel opgezet. Dit betekent dat u deze zelf kunt aanpassen als u een andere werking wilt. U kunt de suggest-definitie aanpassen voor alle plekken waar hetzelfde type gegevens kunnen worden gezocht. Of u kunt voor een specifieke plek een afwijkende suggest-definitie inregelen. Uw consultant kan u hierbij ondersteunen.

Brengt u wijzigingen in de suggest-definities aan? Dan worden nieuw toegevoegde gegevens/records direct volgens de nieuwe definities opgeslagen in de database. Om de impact op de performance te beperken worden de gegevens van al bestaande records tijdens de eerstvolgende nachtelijke verwerking omgezet naar de nieuwe definitie. De suggest-functie werkt dus pas de volgende dag volledig volgens de nieuwe instellingen.