Succesvolle afronding uitfaseren TLS 1.0 en TLS 1.1

De afgelopen jaren zijn veiligheid en privacy van steeds groter belang voor de bedrijfsvoering van organisaties. Je wilt niet alleen dat de juiste gegevens overal en altijd beschikbaar zijn. Je wilt dat je gegevens ook beschermd zijn tegen inbraak, beschadiging en verlies. Daarom maakt AllSolutions gebruik van een pakket aan beveiligingsmaatregelen waarmee de continuïteit van de processen en de veiligheid van de data gewaarborgd blijft.

Einde ondersteuning TLS 1.0 en 1.1

Per 29 maart 2020 biedt AllSolutions geen ondersteuning meer voor TLS 1.0 en TLS 1.1. Alle communicatie op de servers verloopt nu via het veiligere TLS 1.2 protocol, waarmee we aansluiten bij de overheid, banken, webwinkels en payment providers. De omgevingen hebben daarmee weer een A+ rating gekregen, wat betekent dat de beveiliging op niveau is.

Wat is TLS?

Transport Layer Security (TLS) is een encryptie-protocol dat de communicatie tussen computers (bijvoorbeeld op het internet) beveiligt. Het doel van TLS is om twee partijen, bijvoorbeeld een webserver en een webbrowser, in staat te stellen om via het internet veilig gegevens uit te wisselen.

De meeste websites en zeker de sites waarop je moet inloggen, zoals de site van je bank en jullie AllSolutions omgevingen, maken gebruik van TLS. Je kunt dit herkennen als je naar een met TLS beveiligde website surft (beginnend met https://…) en bijvoorbeeld in de adresbalk van de browser een slotje ziet.

TLS zorgt ervoor dat de communicatie tussen je PC of tablet en de AllSolutions server wordt versleuteld. Op deze manier kunnen onbevoegden niets met de data die je met de server uitwisselt.

Project succesvol afgerond

Vanaf oktober 2018 is achter de schermen hard gewerkt om het uitfaseren van de oude TLS protocollen technisch mogelijk te maken. Zo zijn alle standaard koppelingen eerst omgebouwd naar het nieuwe protocol. Daarna zijn alle maatwerk-koppelingen met klanten onder de loep genomen. En als laatste is de koppeling met Microsoft Exchange 2016 omgezet naar TLS 1.2.

We zijn er trots op dat we dit traject met elkaar succesvol kunnen afsluiten!