Ontdek de nieuwe 2020 user interface

Vanaf november heeft AllSolutions een nieuwe user interface (UI). Naast de vertrouwde ‘classic’ look kun je dan ook kiezen voor AllSolutions ‘2020’. In deze nieuwe interface zijn alle bekende onderdelen in een fris en eigentijds jasje gestoken.

De interface wordt meegeleverd met de release van versie 20.0.01 die vanaf november aanstaande beschikbaar komt. Vanaf dat moment kun je ‘2020’ gaan gebruiken en de nieuwe ‘look & feel’ gaan ervaren.

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan 2020, natuurlijk met behoud van de vertrouwde functionaliteiten en data. Net als bij eerdere veranderingen kun je ook nu gemakkelijk overstappen naar de nieuwe user interface en je gebruikers stapsgewijs overzetten.

Wat biedt 2020 jou?

Moderner en frisser uiterlijk

AllSolutions heeft een frisser uiterlijk gekregen, waarbij meer visuele elementen en iconen zijn toegevoegd. 2020 oogt hierdoor moderner en overzichtelijker. Gebruiksgemak en het behoud van bestaande functionaliteiten waren hierbij het uitgangspunt.

Voor de interface is gebruik gemaakt van ‘Material Design’, de eigentijdse designstijl waarbij onderdelen worden gebaseerd op alledaagse materialen die iedereen kent. Daarbij vormt ieder visueel component een eigen object, of ‘material’, vandaar de naam ‘Material Design’. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een wit vlak dat je kunt herkennen als een vel papier of een cirkel als knop.

Voor een beter overzicht is in 2020 dan ook veel wit gebruikt voor de onderdelen in het scherm in plaats van het grijs in de ‘classic’ interface. Daarbij reageren een aantal links en buttons op beweging: Als je je cursor over een button beweegt, kleurt deze mee. De omgeving reageert dus zichtbaar op klikken en aanraking waardoor gebruikers de ervaring krijgen alsof ze een interactie hebben met een echt object.

 

Eigen ‘look’ instellen met ‘Skins’

De nieuwe interface maakt gebruik van een overall basiskleur, die prominent naar voren komt in de metabar en alle onderdelen in het scherm. In de november release worden drie standaard skins meegeleverd (in blauw, oranje en groen) waarmee je 2020 gemakkelijk kunt activeren in je omgeving.

Maar ook in 2020 heb je de vrijheid om het uiterlijk van je omgeving aan te passen aan je eigen organisatie! Doordat er gebruik wordt gemaakt van een hoofdkleur en een ondersteunende kleur kun je je eigen huisstijl er nog meer uit laten springen. Hierbij kun je gebruik maken van standaard kleurcodes (green, purple, yellow, etc.) of gebruik maken van hex-codes (bijvoorbeeld #008ae6). Lees hier meer over het instellen van eigen skins.

Meer werkruimte beschikbaar

Eerder waren het navigatiepad en de naam van de browser bovenin al samengevoegd om meer ruimte te creëren. In 2020 is de bovenkant van het scherm nog wat smaller geworden ten gunste van de ruimte in je werkblad.

Zoekveld prominenter aanwezig

Het bekende metasearch zoekveld heeft een prominente plaats bovenin het scherm gekregen. In elke browser kun je zo snel en gemakkelijk van deze krachtige zoekfunctie gebruik maken.

 

Nieuwe scroll-opties

Eerder heb je al de optie gekregen om kolommen in een weergave te kunnen vastzetten. En kun je in de hoofdbrowsers snel en gemakkelijk gebruik maken van favorieten. In 2020 worden nieuwe scroll-opties hieraan toegevoegd. Wanneer je in je werkblad scrollt, blijven de linker- en rechterkant voortaan op hun positie in het scherm staan. Zo kun je gemakkelijk direct gebruik maken van de acties en shortcuts in het scherm. Of verder navigeren via de parts aan de linkerkant van je scherm.

En omgekeerd, wanneer je scrollt in de linker- of rechterkant van het scherm, blijft je werkblad staan in de laatste positie.

 

Nieuwe rapportage-opties

Voor een rapportage kun je nu ook gebruik maken van snapshots in ‘donut’ vorm of staafgrafieken kantelen. Daarnaast heb je de optie om de snapshot te laten uitvoeren in de door jou gewenste kleuren. Ook dit onderdeel werkt met hex-codes, waarmee je een eigen kleurenpalet aan de rapportage kunt meegeven.

 

Overstappen is gemakkelijk

De nieuwe interface wordt meegeleverd met de release van versie 20.0.01 die vanaf november 2019 beschikbaar komt. Vanaf dat moment kun je ‘2020’ gaan gebruiken en de nieuwe ‘look & feel’ gaan ervaren.

De afgelopen periode is hard gewerkt aan de nieuwe ‘look & feel’, natuurlijk met behoud van de vertrouwde functionaliteiten en data. Net als bij eerdere veranderingen kun je ook nu gemakkelijk overstappen naar 2020 en je gebruikers stapsgewijs overzetten. Hierbij kun je gebruik maken van een van de standaard skins of zelf een skin in je eigen huisstijl samenstellen.

2020 blijft in beweging!

De uitlevering van 2020 met de november-release is een startpunt. Dus ook daarna blijven we werken aan een verbeterde user experience voor jou als gebruiker. Door over te stappen naar 2020 kun je gebruik maken van alle opties, ook de nieuwe die er nog aan gaan komen! Deze gaan namelijk alleen in 2020 ontwikkeld en uitgerold worden. Daarbij is de feedback vanaf de werkvloer natuurlijk van groot belang. Deel daarom je ervaringen met ons via het feedbackformulier!

Schrijf je in voor de 2020 introductie workshop!

Al eerder gezegd, 2020 biedt jou meer mogelijkheden AllSolutions aan te passen naar je huisstijl. Wil je weten hoe? Of heb je hulp nodig bij het overstappen? Schrijf je dan in voor een van de 2020 introductie workshops, waarin je leert hoe je dat zelf snel en eenvoudig kunt regelen.