Onbedoelde wachtwoordwijziging door Microsoft Edge

Microsoft levert Windows10 standaard uit met de Edge internetbrowser. Wanneer je deze browser gebruikt om in AllSolutions te werken, kan er een onbedoeld neveneffect optreden. Het gaat dan met name om functies waarin wachtwoorden worden opgeslagen. Hierbij gaat het niet alleen om de gebruikersaccounts, maar bijvoorbeeld ook om formulieren waarin wachtwoorden voor interfaces worden opgeslagen.

Hoe werkt Microsoft Edge?

Wanneer je een website bezoekt waarop je je moet aanmelden, vraagt Microsoft Edge of je wilt dat je gebruikersnaam en wachtwoord worden onthouden. De volgende keer dat je de site bezoekt, vult Microsoft Edge automatisch je accountgegevens in. Zo kun je bijvoorbeeld uw wachtwoord om in te loggen in AllSolutions door Edge laten bewaren en automatisch in het inlogscherm laten invullen.

Wat is het probleem?

Als je in AllSolutions een formulier opent waarin een wachtwoord is opgeslagen, herkent de Edge-browser het veld met het wachtwoord. En vervangt het in dit veld opgeslagen wachtwoord automatisch door het wachtwoord waarvan je bij het inloggen hebt aangegeven dit te willen laten bewaren. Op deze manier worden opgeslagen wachtwoorden in AllSolutions automatisch overschreven zonder dat je het merkt! En dit kan mogelijk tot gevolg hebben dat koppelingen of interfaces niet meer werken.

Hoe kun je het oplossen?

Omdat dit probleem geheel aan de kant van Microsoft ligt, kunnen we dit vanuit AllSolutions helaas niet verhelpen. Je kunt daarom het beste het automatisch opslaan van wachtwoorden voor AllSolutions in Edge deactiveren. Hoe dit werkt, vind je hier. Daarnaast is ook meer informatie te vinden op de website van Computer! Totaal.

Denk eraan om naast het uitschakelen van deze optie, ook de wachtwoorden te verwijderen die Edge in de tussentijd mogelijk al voor AllSolutions heeft opgeslagen!

Je kunt natuurlijk ook ervoor kiezen om een andere internetbrowser te gebruiken, zoals bijvoorbeeld Google Chrome.