Nieuwe collega Corné: ‘Alleen een ERP-leverancier? Daarmee doe je AllSolutions tekort!’

Meer dan twintig jaar werkervaring in de IT-wereld en stuiterend van enthousiasme. Op 1 juni 2019 begon Corné Suikerbuik als Business Developer bij AllSolutions. In dit blog vertelt hij over zijn eerste kennismaking en ervaringen. ‘Ik heb in mijn ‘AllSolutions-ontgroening’ regelmatig met open mond zitten kijken en luisteren.’

DOOR: CORNÉ SUIKERBUIK
ALLSOLUTIONS

“Zoiets moois heb ik nog nooit gezien!” Een uitspraak die je verwacht in een rijkversierde kathedraal of misschien een autoshowroom. Niet zo snel bij een demonstratie van bedrijfssoftware. Toch is dat precies wat ik hoorde bij een prospect, tijdens mijn eerste afspraak voor AllSolutions. Met stijgende verbazing keken de aanwezigen naar wat mijn collega op het scherm toverde. Voorzien van een deskundige toelichting én vertaald naar concrete voordelen voor de potentiële klant.

Als een warm bad

Eerlijk is eerlijk, een jaar geleden kende ik AllSolutions nog niet. In de tijd dat ik werkzaam was voor twee businesspartners van een concurrent – lang, lang geleden – was de naam wel eens gevallen. Maar schouderophalend was ik weer verder gegaan met mijn werk. ‘Er zijn immers zoveel aanbieders van ERP-software, dus join the club’, moet ik toen gedacht hebben. En nu, jaren later en ook wijzer, ben ik een kleine maand werkzaam bij AllSolutions. Zakelijk gezien ben ik opgevoed in de softwarewereld. De keuze voor AllSolutions ervaar ik, na wat uitstapjes in andere IT-domeinen, een beetje als thuiskomen. Samen met klanten en prospects praten over de toepassing van integrale bedrijfsoplossingen voelt als een warm bad.

Tegen de IT-stroom in

De uitspraak van de prospect is natuurlijk prachtig. Maar ook het non-verbale gedrag van de aanwezigen bij de demonstratie herken ik volledig. Ik heb in mijn ‘AllSolutions-ontgroening’ ook regelmatig met open mond zitten kijken en luisteren. Vooral omdat er binnen de organisatie ongelooflijk veel talent rondloopt met een berg aan passie én ervaring. Dat laatste is extra bijzonder. Daarmee zwemt AllSolutions tegen de IT-stroom in. Want ik merk dat mensen graag en lang voor het bedrijf willen werken, gemiddeld al zo’n veertien (!) jaar. Noemenswaardig, in een branche waarin een enorme war on talent woedt en werknemers om die reden snel van werkgever wisselen.

En dan denk je misschien: ‘Dat zullen wel enthousiastelingen zijn, die zijn blijven hangen in het maken van systemen op basis van oude technieken. En de lock-in bij klanten zal wel zodanig zijn, dat ze niet weg kunnen.’ Het klopt dat er binnen AllSolutions ontzettend veel enthousiaste, creatieve mensen dagelijks mooie dingen bedenken en maken voor klanten, waarbij klanttevredenheid de hoogste prioriteit heeft. En als uit de businesscase blijkt dat het oké is, dan maken we ook maatwerk voor klanten. Maar wel op een manier dat ze altijd mee kunnen in de update- en upgrade-cyclus en dus nooit achterlopen op de rest. Dus van werken met oude technieken is absoluut geen sprake. Sterker nog, in een tijd waarin de ‘grote jongens’ vooral bezig waren met het optimaliseren van legacy systemen, was AllSolutions de eerste in Nederland die een volledige ERP-suite as a service aanbood. Daarom zie ik AllSolutions eerder als een ervaren pionier.

Meer dan een ERP-leverancier

In de wereld van vandaag is het van het grootste belang dat informatie klopt, veilig, snel beschikbaar en voor jou relevant is. Ik heb de afgelopen weken wel gezien dat AllSolutions dat allemaal biedt. Het is een platform waarmee we zéér complete functionaliteiten bieden voor alle bedrijfsprocessen, vanuit een single point of truth. Met als doel data te gebruiken bij de samenwerking tussen verschillende groepen mensen. Binnen organisaties, maar ook erbuiten. En het mooie is: de mogelijkheden hierin zijn eindeloos. Daarom ben ik van mening dat wanneer iemand AllSolutions uitsluitend neerzet als ERP-leverancier, je ons tekort doet. Ik zie dat we veel meer een partner zijn voor bedrijven met een compleet bedrijfsinformatiesysteem, en een duidelijk doel: het bevorderen van samenwerking tussen mensen, zodat bedrijven efficiënter en effectiever kunnen zijn in de realisatie van bedrijfsdoelstellingen.

Het is fantastisch te zien dat een prospect dat ook zo ervaart. Na de demonstratie vroeg hij: “Jullie hebben zo’n mooie oplossing, maar hoe kan het dat ik nog nooit eerder van jullie heb gehoord?” Ik ben vanuit mijn rol als Business Developer zeer gemotiveerd om samen met een team van gepassioneerde en gedreven collega’s ervoor te zorgen dat we daar verandering in brengen.

Wil je meer weten, heb je vragen of wil je reageren? Neem dan gerust contact met mij op!

Corné Suikerbuik
c.suikerbuik@allsolutions.nl