Nieuwe bedrijfssoftware AllSolutions is volledig open platform

Met de lancering van AllSolutions12 profileert softwarebedrijf AllSolutions zich nadrukkelijk als ‘open platform’. Voor gebruikers van AllSolutions is het nu zeer eenvoudig om, zonder te programmeren, moeiteloos data met het platform uit te wisselen. Integraties met maatwerk apps zijn daarmee bijzonder aanlokkelijk, ook omdat daarmee strategische voordelen als ‘agility’, snelheid en flexibiliteit te realiseren zijn.

AllSolutions biedt bedrijven en organisaties al jaren een complete ERP-oplossing in de cloud. Dat wil zeggen dat de bedrijfssoftware vanaf elke plek op elk moment en vanaf elk apparaat met toegang tot internet te gebruiken is. De nieuwste versie van de software, AllSolutions12, is uitgebreid met een zogeheten API (Application Programming Interface) die de koppeling met andere systemen sterk vereenvoudigt: een open platform.

Eenvoudig veilige toegang

Een application programming interface (API) is een verzameling definities op basis waarvan een computerprogramma kan communiceren met een ander programma of onderdeel, meestal in de vorm van bibliotheken. Een API ontsluit de functionaliteit die er achter ligt. “We hebben een REST API ontwikkeld die het voor andere partijen heel eenvoudig maakt om data uit AllSolutions te gebruiken”, vertelt Wout Klok, general manager van AllSolutions. “Stel dat een klant een app wil laten maken om eenvoudig uren te registreren en op basis daarvan automatisch facturen wil uitsturen. Dan kan een app-bouwer op basis van de API veilig data lezen en schrijven in AllSolutions”.

REST technologie heeft de voordelen van schaalbaarheid, gebruikt minder bandbreedte, is relatief eenvoudig te gebruiken en daarmee in de praktijk sneller in de business inzetbaar. In een tijd dat snelheid van strategisch belang is, is dit een belangwekkende voordeel voor organisaties.

Open platform

AllSolutions12 faciliteert de business-transformatie strategie van bedrijven, die snel willen schakelen met klanten, afnemers en leveranciers en van bedrijven die zelf aan het stuur willen zitten van hun procesverbeteringen en innovaties. De nieuwe REST-API zorgt ervoor dat zij vanuit één geïntegreerde datahuishouding kunnen werken en zij veranderingen vlot kunnen realiseren. En de kosten blijven overzichtelijk omdat programmeren niet nodig is en configureren volstaat.

Het hart van de bedrijfssoftware van AllSolutions is een solide financiële administratie en een gedegen business logica. Inmiddels kent AllSolutions12 een enorme variatie aan software functies, die nu op eenvoudige en veilige wijze kunnen communiceren met software van derden.

Het wordt nu bijzonder aanlokkelijk voor bedrijven hun eigen apps te bouwen die vervolgens gebruik kunnen maken van de robuuste AllSolutions software. De ontwikkeling van bedrijfsspecifieke functionaliteit kan dus nu ook door derden, in andere software, worden uitgevoerd. AllSolutions gaat daarvoor de komende tijd samenwerkingen aan met specifieke app bouwers. Klok: “In deze tijd waarin technologische vooruitgang zo snel gaat, is het voor onze klanten van cruciaal belang om wendbaar te blijven. Wij zijn ervan overtuigd dat we klanten op deze manier het beste bieden. De samenwerking met nieuwe, jonge, specialistische tech-bedrijven zoals app-bouwers geeft onze klanten alle vrijheid om specialistische maatwerkoplossingen te ontwikkelen.”

Digitalisering

Met AllSolutions12 is de software verder uitgebreid met twee koppelingen die bedrijven helpen een verdere digitaliseringsslag te maken. Klanten van AllSolutions kunnen nu moeiteloos gebruik maken van digitale handtekeningen via ondertekenen.nl. En met eVerbinding kunnen zij facturen volledig elektronisch afhandelen. Of het nu gaat om facturen uit het portaal van de leverancier, gescande facturen die automatisch zijn ingelezen in AllSolutions12 of specifieke vanuit AllSolutions12 verstuurde facturen naar de overheid, alle facturen kunnen digitaal worden verstuurd en verwerkt. Dit uiteraard altijd volgens het juiste Europese protocol en de geldende veiligheidsvoorschriften.