Hoe kan ik koppelen met de cloud?

De cloud is hot. Maar wat bedoelen we nu precies als we het hebben over cloudoplossingen? In een serie blogs heb ik de afgelopen tijd geprobeerd antwoord te geven op een aantal veelgestelde vragen over cloud. In dit vijfde en laatste blog in deze serie, ga ik in op koppelingen vanuit de cloud met andere (on-premise) software. Eerder verschenen blogs vind je in ons blog overzicht.

DOOR: DION VAN BLADEL
AllSolutions

Regelmatig heb ik gesprekken met bedrijven die de overstap naar de cloud overwegen. En vaak is een van de eerste vragen die ik krijg: “Maar hoe gaan we dan koppelen?” De angst is groot dat softwarepakketten die draaien op een lokale server of zelfs op laptops en desktops, niet samengaan met een software-oplossing in de cloud.

Lastig? Welnee! Het koppelen van bestaande systemen met onze cloudoplossing is heel eenvoudig. Zo hebben we bijvoorbeeld een koppeling gemaakt met Tripolis  Dialogue, de emailmarketingsoftware van Netexpo. Dankzij deze koppeling is alle data in AllSolutions beschikbaar om gepersonaliseerde e-mailcampagnes te maken. Iedereen heeft daardoor op elk moment inzicht in welke e-mails een contactpersoon heeft ontvangen, of deze geopend zijn, wat het klikgedrag is en of er persoonlijk klantcontact is geweest.

Een open platform met een REST API

Bij AllSolutions hebben we er heel bewust voor gekozen om een open platform te ontwikkelen. Dat betekent dat het voor andere partijen heel gemakkelijk is om oplossingen te bouwen die volledig integreren met AllSolutions. Dankzij een zogeheten REST-API, een standaard protocol om data uit te wisselen, is de koppeling zo gemaakt.

Het is niet meer van deze tijd om als softwarebedrijf alles in eigen hand te willen houden. Er is in de IT-wereld zelfs een term voor: het NIH-syndroom, waarbij NIH staat voor Not Invented Here. Alles wat niet van ons afkomt, is waardeloos; bedrijven die krampachtig alles zelf willen doen en steeds opnieuw het wiel uitvinden. Wij geloven juist in de kracht van specialisme en willen onze klanten de kans geven om daarvan te profiteren.

Als je benieuwd bent welke specifieke voordelen cloud jouw organisatie te bieden heeft, neem dan gerust contact met ons op! Binnenkort publiceren we een whitepaper over ´Cloud´.

Dion van Bladel
d.vanbladel@allsolutions.nl