Elektronisch factureren? Publiceer een SPF-record!

Wanneer u elektronisch factureert, worden de facturen per e-mail naar uw debiteuren verstuurd. Voor het bestrijden van phishing e-mails besteden mailservers steeds meer aandacht aan het verifiëren van de (vertrouwde) afzender. Kan dit niet worden vastgesteld, dan wordt een e-mailbericht geweigerd.

Daarom adviseren wij u om een SPF-record voor uw e-maildomein te publiceren. SPF staat voor Sender Policy Framework. Wanneer e-mails vanuit AllSolutions worden verstuurd, gebeurt dit via uw domein. In een SPF-record kunt u omschrijven welke servers namens uw domeinnaam e-mail mogen verzenden. Een ontvangende mailserver kan onder andere op basis van het SPF-record besluiten om een e-mail door te laten, te markeren als onveilig of helemaal te weigeren.

Het is belangrijk dat de mailserver van AllSolutions in het spf-record wordt geautoriseerd. Hiervoor kunnen uw systeembeheerders ‘include:spf.allsolutions.nl’ opnemen in het SPF-record. Een SPF-record kunt u controleren via bijvoorbeeld: http://www.mxtoolbox.com/spf.aspx.

Als u een SPF-record toevoegt aan uw domein moet er op de DNS-beheerpagina een nieuw record aangemaakt worden van het type TXT.
Hierin neemt u de volgende informatie op:

v=spf1 include:spf.allsolutions.nl ~all

Nadat het SPF-record is toegevoegd kan het nog even duren voordat de informatie globaal is doorgevoerd.

Op deze site vindt u meer informatie over de werking van SPF.