AllSolutions brengt opnieuw ISAE 3402 rapportage uit

Bedrijven die werken met de software van SaaS-aanbieder AllSolutions kunnen er gerust op zijn dat hun processen zorgvuldig worden beheerd. De werkwijze van AllSolutions is namelijk uitgebreid onder de loep genomen in een audit die is uitgevoerd door een onafhankelijke externe auditor. Daarmee heeft AllSolutions over het jaar 2016, net als voorgaande jaren, een ISAE 3402 type II rapportage uitgebracht. 

Klanten vertrouwen de veiligheid en kwaliteit van hun processen voor een belangrijk deel toe aan AllSolutions. Op vijf belangrijke onderwerpen zijn deze processen getoetst. De audit had betrekking op change management, service level management, security management, access management en continuity management.

Beheersmaatregelen

“Er is gecontroleerd of onze beheersmaatregelen voldoende bescherming bieden aan de data en processen van onze klanten”, vertelt Joost Ankersmid, security officer bij AllSolutions. “In de audit wordt bijvoorbeeld gekeken hoe wij omgaan met autorisaties, het gebruik van wachtwoorden en het toekennen van rechten. Met zogenaamde penetratietests zijn onze systemen gedurende het jaar op de proef gesteld. En er is onderzocht of we goed zijn voorbereid op noodsituaties. Hoe zijn de back-up mogelijkheden? Hoe snel kunnen we uitwijken naar een alternatieve locatie? Gelukkig is dat bij AllSolutions prima geregeld. Alle data van onze klanten wordt met een verlies van maximaal een half uur op een tweede server opgeslagen.”

ISAE 3402 rapportage

AllSolutions heeft  alle beheersdoelstellingen behaald. Dat is goed nieuws voor klanten van de cloudprovider. Binnen onze branche wordt namelijk steeds vaker gevraagd naar de zekerheid die deze ISAE3402 rapportage biedt. “Je ziet dat de rapportage bij grote aanbestedingstrajecten regelmatig in het pakket van eisen is opgenomen”, vertelt Ankersmid.

Inzage in het rapport

Klanten kunnen  de ISAE 3402 rapportage inzien bij AllSolutions op kantoor in Woerden. Ankersmid: “We geven graag een toelichting op de manier waarop we met veiligheid van data en processen omgaan. ”

Voor meer informatie of vragen over de ISAE 3402 rapportage neem dan contact op met Joost Ankersmid op het nummer: 0348-430110.