2020: een nieuwe kijk op het werken met AllSolutions

 

 

Vanaf november 2019 is het zover. Dan is de vernieuwde user interface (UI) beschikbaar voor alle gebruikers van AllSolutions. Alle bekende onderdelen zijn in een fris en eigentijds jasje gestoken. Maar het gaat verder dan alleen het uiterlijk. Bij een nieuwe UI hoort ook een naam die past bij de nieuwe fase in de ontwikkeling van AllSolutions. Daarom hebben we gekozen voor ‘2020’. Dat sluit ook mooi aan bij het komende decennium, vol nieuwe uitdagingen, mogelijkheden en ontwikkelingen.

Lees meer over AllSolutions 2020

De nieuwe user interface stellen we beschikbaar in combinatie met de nieuwste release in november 2019. Vanaf dat moment kun je gebruikmaken van 2020 en de nieuwe ‘look & feel’ ervaren. We hebben er veel tijd en energie in gestoken om AllSolutions aan te laten sluiten op de wensen van eindgebruikers. Het is ook ons voornemen om de komende tijd in contact met alle klanten en gebruikers de user experience van AllSolutions verder te verbeteren. Met jouw feedback kunnen we 2020 verder ontwikkelen, zodat je in jouw rol optimaal gebruik kunt maken van AllSolutions. Altijd en overal. Dat reikt dus verder dan de eerste versie van 2020. En het gaat ook over meer dan alleen software. Dat zal ik hieronder toelichten.

Waarom AllSolutions 2020?

Een user interface is een essentieel onderdeel van een applicatie. Maar een user interface zonder inhoud is niet meer dan decoratie. Het draait dus niet alleen om de ‘look’, maar ook de ‘feel’. Deze zogenoemde user experience (UX) wordt grotendeels bepaald door het gemak waarmee de gebruikers, op ieder device, optimaal gebruik kunnen maken van de software.

De ervaring leert ons dat een goede user experience sterk samenhangt met de achterliggende inrichting van de software. Zo bepaalt de inrichting van AllSolutions zoals het bedoeld is ook jouw gebruiksgemak. Bij de initiële implementatie staan we hier uitgebreid bij stil, zodat je het maximale uit je oplossing haalt. Maar die kennis wordt niet altijd goed bijgehouden. Waardoor mogelijkheden die in nieuwe releases beschikbaar komen, niet altijd volledig benut worden. Maar ook de vragen die er vanuit de organisatie komen, en via rollen in te richten zijn in AllSolutions, komen niet altijd aan bod. Je consultant kan je daarover adviseren en samen met jou kijken wat er mogelijk is. Want er kan al veel en met AllSolutions 2020 komen er nog meer mogelijkheden bij.

Wat is er nieuw en wat betekent dit voor jou?

Met een nieuwe kleurstellingen verbeteren we het gebruik van AllSolutions. Daardoor ziet de interface er fris en eigentijds uit. Dat geldt voor schermelementen, maar ook grafieken en tabellen. Bovendien heb je de mogelijkheid om deze elementen naar eigen keuze in te richten. Bij het ontwikkelen van de nieuwe skins en visuele elementen is gebruikgemaakt van de principes van Material Design. Deze bewezen ontwerptaal van Google werkt intuïtiever en gebruiksvriendelijker door slim gebruik te maken van visuele elementen. Denk aan responsieve animaties en overgangen en diepte-effecten zoals verlichting en schaduwwerking. Het zoekveld – dat een belangrijke functie vervult in AllSolutions – is daardoor veel prominenter in beeld, bovenin het scherm. Ook het scrollen en de werking van losse kolommen zijn bijvoorbeeld verbeterd. Met deze wijzigingen kun je als gebruiker van AllSolutions prettiger en sneller werken. Voor de details verwijzen we graag naar de daarvoor beschikbare informatie.

Van goed naar beter: de doorontwikkeling van 2020

De release van ‘2020’ is slechts het startpunt. Het is onze intentie om het komende jaar verder te werken aan een verbeterde user experience. Zo hebben we al verschillende ideeën voor de toekomst. Onder meer het optimaliseren van het schermgebruik. En wat ook op de agenda staat is het terugbrengen van het aantal clicks om je doel te bereiken. Denk daarbij aan ‘mouse-over’ functionaliteit bij velden, het direct wijzigen van gegevens vanuit een lijst en het optimaliseren van defaults. Allemaal kansen die we in de komende tijd gaan onderzoeken.

Wat vind jij? Denk mee!

Met AllSolutions heb je niet alleen een standaard softwarepakket in huis, je kunt ook actief meedenken over onze standaard. We hebben zorgvuldig gewerkt aan 2020. Maar jij als gebruiker hebt altijd zinvolle op- en aanmerkingen. En misschien heb je wel ideeën over het vervolg. Jouw mening is dus van grote waarde. Dus geef je feedback door via het speciale 2020 feedback-formulier. Of bespreek het met je consultant.

 

Jan van Wijngaarden
Managing director, AllSolutions
j.vanwijngaarden@allsolutions.nl