“Wij hebben AllSolutions vaak een hidden champion genoemd”

René Kroeze
COO van NykampNyboer

NykampNyboer NykampNyboer

1. Uitdaging

NykampNyboer begon 25 jaar geleden als bureau voor huisstijlimplementatie en is uitgegroeid tot een integraal, (inter)nationaal bureau voor merkmanagement en -implementatie. Het bedrijf heeft inmiddels kantoren in Hengelo, Amsterdam, London en Frankfurt. De organisatie was op zoek naar online bedrijfssoftware. Het pakket van AllSolutions sluit volledig aan bij de projectmatige werkzaamheden. NykampNyboer werkt voor toonaangevende merken. Zo werken ze voor SkyTeam, een alliantie van twintig internationale luchtvaartmaatschappijen en werkten ze in het diepste geheim aan de introducties van onder meer KPN. 

René Kroeze, Managing Partner bij NykampNyboer: “Onze dienstverlening gaat inmiddels veel verder dan alleen de zorg voor huisstijldragers. We richten ons in brede zin op de verbetering van de merkprestatie.” De bedrijfssoftware die NykampNyboer gebruikte voor met name urenadministratie en finance, kreeg een nieuwe opvolger en werd niet langer ondersteund. “Dat was voor ons een goed moment om kritisch naar het pakket te kijken. In feite bood het systeem ons te weinig inzicht in de processen. Het sloot onvoldoende aan bij onze werkzaamheden.”

2. Oplossing

Na een zorgvuldige selectieprocedure koos NykampNyboer voor AllSolutions. Vervolgens verliep de implementatie ontzettend vlot. “Wij wilden graag dat de basis, de ondersteuning voor finance, vóór 2015 live zou staan”, vertelt Kroeze. “We wisten dat we AllSolutions hiermee voor een stevige uitdaging stelden. Ze hebben het helemaal waargemaakt. Binnen krap vier maanden rondde AllSolutions de implementatie af. De consultants van AllSolutions hielpen ons deskundig bij onze keuzes voor de inrichting en maakten ons perfect wegwijs in het systeem. Het was voor ons best een sprong in het diepe. Zo’n sprong waag je alleen als je elkaar vertrouwt.” De volgende fase omvat de implementatie van de CRM-module. Kort daarna volgt de module voor HRM.

Gebruikte modules

3. Resultaat

De oplossing van AllSolutions sluit naadloos aan bij de wensen van NykampNyboer. “Het systeem dat we hiervoor gebruikten was eigenlijk veel te groot en log om ons goed te bedienen. Wij hebben AllSolutions vaak een hidden champion genoemd. Het is niet de allerbekendste partij in de markt maar ze bieden een compleet online ERP-systeem met ontzettend veel mogelijkheden. En dat systeem is ook nog eens buitengewoon flexibel.” Het systeem biedt Kroeze als manager veel eenvoudiger inzicht in de voortgang van het bedrijf. “Ik kan nu met één druk op de knop de gewerkte uren per project bekijken via het dashboard. De tijd dat we de mensen achterna moeten zitten om vervolgens allerlei lijstjes van hen te ontvangen is nu gelukkig voorbij. De btw-aangifte kostte ons voorheen een dag. Nu zijn we er binnen een uur mee klaar!”

De dienstverlening van NykampNyboer is veelomvattend en complex. Als (middel)grote bedrijven met meerdere vestigingen een nieuw merk implementeren, vergt dat een heel strakke organisatie. Kroeze: “Wij vieren dit jaar ons vijfentwintigjarig bestaan. We hebben dus flink wat ervaring in huis en projectmanagement is daar een heel belangrijk onderdeel van. Kenmerkend voor ons werk is dat we heel nauw samenwerken met onze opdrachtgever. We zijn nu met AllSolutions een tool aan het bouwen waarmee onze klanten via een portal kunnen inloggen. We kunnen dan gemakkelijker met hen samenwerken, documenten delen en inzicht geven in de voortgang.”

Gerelateerde artikelen: Lees ook de blog van Edwin Stegeman, onze consultant bij NykampNyboer, over ´Een portal als geïntegreerde tool voor samenwerking´


Andere organisaties die succesvol zijn met AllSolutions

ACP Politievakbond

ACP is met 25.000 leden de grootste politiebond in Nederland en sinds 2007 klant bij AllSolutions.

"Met de software en diensten van AllSolutions heeft ACP haar bedrijfsvoering geïnnoveerd".

Peinemann

Verhuurder van bedrijfsmiddelen voor horizontaal en verticaal transport.

"We zijn accurater en slagvaardiger. Onze service is verbeterd, want we kunnen onze klanten sneller en beter bedienen."

Bovag

Bovag werkt sinds jaar en dag met het CRM systeem en de financiële module van AllSolutions

Met AllSolutions zijn we in staat in no/time onze leden te factureren, incasseren en van de nodige informatie te voorzien

Advies op maat?

Voor huidige klanten betekent werken met AllSolutions bijvoorbeeld meer inzicht in uren, productiviteit en efficiency. Klanten geven aan slagvaardiger te zijn, waardoor ze een verbeterde service kunnen bieden aan hun klanten. Als u graag wil weten hoe AllSolutions u verder kan helpen om succesvoller te zijn of om efficiënter te werken, dan gaan wij graag met u in gesprek. 

of bel 0348 - 43 01 10