"Het geïntegreerde pakket van AllSolutions heeft de flexibiliteit die we wensen."

Roy Roelofs
Directeur van Marcommit

Marcommit Marcommit

1. Uitdaging

Het PR-bureau Marcommit is gespecialiseerd in het leggen, onderhouden en verstevigen van relaties met de pers om haar klanten in de ICT- en HR-branche te helpen bij het vergroten van de naamsbekendheid en het verbeteren van het imago. "Iedere dag zijn we in contact met uitgevers, redacties en journalisten in de Benelux. Daarnaast bouwen wij voor onze opdrachtgevers ook aan een sterke en doeltreffende aanwezigheid in social media. Wij brengen het complete medialandschap in kaart en zorgen dat het actueel is," geeft Roelofs aan. Marcommit werkte met een ERP-pakket dat alle functionaliteit bood, maar dat niet voldoende flexibel was om in te spelen op de specifieke informatiebehoefte. Zij zochten naar een integrale ERP-oplossing waarin CRM, HRM, financiën, projecten, uren en facturatie naadloos op elkaar aansluiten.

2. Oplossing

"Het geïntegreerde pakket van AllSolutions heeft de flexibiliteit die we wensen. De online oplossing heeft een centrale database en we kunnen in principe altijd en overal bij onze klantgegevens, " vertelt Roelofs. Marcommit werkt met de modules Financieel, CRM, HRM, Projecten en Uren. Roelofs: "Alle functionaliteit sluit naadloos op elkaar aan en we hoeven niet van het ene scherm naar het andere te schakelen, maar kunnen alles in één oogopslag bekijken. Wij verkopen uren en de registratie daarvan en de facturatie zijn aan elkaar gekoppeld. Met de HRM-module worden onder meer vakantieplanning en bezetting goed beheerd. Verder kan ik eenvoudig mijn managementrapportages genereren. Door te kiezen voor SaaS (Software as a Service), stoten we onze beheer- en onderhoudstaken af en we hoefden geen investering in hardware te doen."

Gebruikte modules

3. Resultaat

De CRM-functionaliteit van AllSolutions is geheel ingericht aan de eisen van Marcommit. "Onze adviseurs moeten snel en makkelijk goede selecties kunnen maken op basis van zoekcriteria die voor onze klanten relevant zijn", legt Roelofs uit. "De selectiemogelijkheden zijn flink aangepakt en verbeterd, we kunnen nu allerlei dwarsverbanden leggen: op online media en bladen, branches, functies en vakgebieden. Door gebruik te maken van de samengestelde selectiecriteria kunnen we met één druk op de knop alle media selecteren die gericht zijn op financieel directeuren in de IT-sector in België. Ik ben verder blij met de themakalender: we kunnen zien aan welke thema's de bladen in een jaar aandacht besteden en daardoor kunnen we proactief plannen. De functionaliteit voor workflowmanagement geeft ons elke dag de mogelijkheid de activiteiten en workload klaar te zetten. Ik moet zeggen dat iedereen ook heel snel met het pakket kon werken: het is intuïtief en gebruiksvriendelijk."

Andere organisaties die succesvol zijn met AllSolutions

ROC van Twente

Dé onderwijsinstelling voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie 

“AllSolutions helpt ons bij de digitale transformatie”

KWR Watercycle Research Institute

KWR genereert kennis om de watersector in staat te stellen water-wise te opereren

"We hebben kwaliteitswinst, efficiencywinst en kostenbesparing bereikt.”

Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard

HHSK zorgt als waterschap voor droge voeten en schoon water tussen Rotterdam, Schoonhoven en Zoetermeer

"We hebben zeven interfaces laten bouwen en die functioneren prima."

Advies op maat?

Voor huidige klanten betekent werken met AllSolutions meer inzicht in uren, productiviteit en efficiency. Klanten geven aan slagvaardiger te zijn, waardoor ze een verbeterde service kunnen bieden aan hun klanten. Wil je graag weten hoe AllSolutions je verder kan helpen om succesvoller te zijn of om efficiënter te werken? We gaan graag met je in gesprek. 

of bel 0348 - 43 01 10