"We kunnen altijd en overal in de systemen en het is stabiel en betrouwbaar. Alle operationele zaken zijn op orde."

Roland Wassink
Directeur van LOC7000

LOC7000 LOC7000

1. Uitdaging

Lowlands, North Sea Jazz, Extrema Outdoor, Libelle Zomerweek, GelreDome. Deze klinkende namen geven een goed beeld van de diversiteit en de grootte van de evenementen die dit bedrijf organiseert. "Onze missie is dat we ieder evenement voor elke bezoeker tot een unieke belevenis willen maken", vertelt directeur Roland Wassink. "Alles moet tot in de puntjes zijn geregeld. LOC7000 schakelde een extern adviesbureau in voor de selectie van een ERP-oplossing. Wassink: "We wilden alle bedrijfskritische onderdelen in één geïntegreerde oplossing onderbrengen. Het standaardpakket moest 90 procent van onze wensen invullen. De rest zou Altijd & Overal maatwerk worden. Stabiliteit was een tweede belangrijke eis: wij moeten honderd procent kunnen vertrouwen op de systemen, altijd en onder alle omstandigheden. We wilden een WebBased systeem: onze mensen werken thuis, onderweg, in hotels, op kantoor en in mobiele locaties in binnen- en buitenland. Snelle, veilige en flexibele toegang van de systemen via het internet maakt ons slagvaardiger. Het systeem moest bovendien goede mogelijkheden hebben voor managementrapportages. Dit is essentieel voor onszelf en voor onze partners."

2. Oplossing

Uit de eerste selectie kwamen zes pakketten en in de tweede selectieronde bleef er één partij over: AllSolutions. Wassink: "Hun integrale, WebBased ERP-oplossing voldeed aan onze eisen en was bovendien aantrekkelijk geprijsd." LOC7000 heeft gekozen voor het SaaS-principe, Software as a Service. Hosting en beheer van de informatievoorziening zijn uitbesteed aan AllSolutions. Wassink: "Dit past bij ons. ICT is niet onze business, dat moet je aan specialisten overlaten. We hebben keiharde afspraken gemaakt over de beschikbaarheid, stabiliteit en bedrijfszekerheid. De kosten zijn transparant: we betalen voor wat we gebruiken tegen een afgesproken serviceniveau."

3. Resultaat

LOC7000 werkt inmiddels al enkele jaren met de modules Projecten, Financieel, Logistiek, CRM en HRM. Tevreden? "Jazeker", stelt Wassink. "Less is more is onze lijfspreuk en dat hebben we zeker gerealiseerd: de werkbelasting onder de verschillende functies is beter verdeeld en onze efficiency is toegenomen. We kunnen altijd en overal in de systemen en het is stabiel en betrouwbaar. Alle operationele zaken zijn op orde. Nu zijn we bezig met het genereren van managementinformatie. Daarbij hebben we specifieke wensen qua snelheid en overzicht. Het ziet er veelbelovend uit en ik denk dat we in staat zullen zijn tot continue monitoring tijdens een evenement en directe beschikbaarheid van rapportages erna. Dit moet leiden tot betere kostenbeheersing en het beter prognosticeren van projectresultaten.

Andere organisaties die succesvol zijn met AllSolutions

Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard

HHSK zorgt als waterschap voor droge voeten en schoon water tussen Rotterdam, Schoonhoven en Zoetermeer

"We hebben zeven interfaces laten bouwen en die functioneren prima."

ROC van Twente

Dé onderwijsinstelling voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie 

“AllSolutions helpt ons bij de digitale transformatie”

BonoTraffics

BonoTraffics bv is een specialistisch en innovatief verkeerskundig adviesbureau.

“Een juist beheer van onze projecten is cruciaal voor ons. Met AllSolutions hebben we nu veel meer grip op onze projecten. “

Advies op maat?

Voor huidige klanten betekent werken met AllSolutions meer inzicht in uren, productiviteit en efficiency. Klanten geven aan slagvaardiger te zijn, waardoor ze een verbeterde service kunnen bieden aan hun klanten. Wil je graag weten hoe AllSolutions je verder kan helpen om succesvoller te zijn of om efficiënter te werken? We gaan graag met je in gesprek. 

of bel 0348 - 43 01 10