Klantcase

Betere kwaliteit, meer efficiency en kostenbesparing voor KWR met AllSolutions

Uitdaging

Een veelheid aan systemen en interfaces stond de betrouwbaarheid, snelheid, efficiency en uniformiteit van de bedrijfsvoering van KWR Watercycle Research Institute in de weg. Huijboom: “Met de invoering van een nieuw systeem wilden we tegelijkertijd de verantwoording en bevoegdheden lager in de organisatie leggen. Het nieuwe systeem moest de projectmanager steviger in zijn zadel zetten en beter inzicht geven in de projectvoortgang. Wat is er al aan mensen en uren geboekt en loopt het in de pas met het beschikbare budget? Betere administratieve en projecthygiëne noem ik dat.” Het extranet BTO Net (bedrijfstakonderzoek) dat was gekoppeld aan een documentmanagementsysteem moest met de nieuwe oplossing worden geïntegreerd. 

"We hebben kwaliteitswinst, efficiencywinst en kostenbesparing bereikt.”


Ted Huijboom en Bart Schalkwijk KWR

Oplossing

De integrale bedrijfssoftware AllSolutions, waarmee alle informatie op één plek beschikbaar is en iedereen vanuit dezelfde bron werkt. AllSolutions is omgedoopt tot Sonar: goed navigeren in de zee van informatie. KWR werkt met de modules Financieel, HRM, Projecten, Urenregistratie en Capaciteitsplanning en CRM. De koppelingen met BTO Net met meer dan 500 gebruikers zijn gerealiseerd. KWR beschikt over kringen, prikborden, featurepagina’s en maandelijkse nieuwsbrieven met verwijzingen naar pagina’s en nieuwsberichten op het BTO Net. Ook is de interface met de online salarisverwerking van Nmbrs gerealiseerd. Bovendien is workflowtest afgerond voor de integratie van Sonar met het bestaande documentmanagementsysteem Content Server van KWR.

Resultaat

"Met Sonar hebben we kwaliteitswinst, efficiencywinst en kostenbesparing bereikt", vat Huijboom samen. "We hebben meer inzicht en overzicht en werken op basis van uniforme informatie." De facturatie van crediteuren en debiteuren is gedigitaliseerd. Ook de offerteaanvraag en opdrachtbevestiging zijn in Sonar opgenomen.

“Daarnaast kunnen we via onze portal BTO Net eenvoudig en eenduidig kennis delen en samenwerken”, vervolgt Schalkwijk. “Het is één plek waar iedereen makkelijk zijn weg vindt naar kennis en naar elkaar.” Zowel het lijn- als het projectmanagement beschikt over actuele dashboards met informatie over onder andere bezetting, uren, ziekteverzuim. Iedereen heeft nu zijn eigen dashboard: de zelfredzaamheid is gegroeid en de sturingsinformatie is verbeterd. Vanuit planning en control komen er geen verrassingen meer uit de hoge hoed en hebben we meer inzicht in bijvoorbeeld projectbudgetten, mensen, uren, tijdverloop en uitputting van het budget. Bij het opstellen van de jaarrekening hebben we een efficiencywinst van weken geboekt.”

Delen:
Samen in gesprek

Advies op maat?

Wil je graag weten hoe AllSolutions je verder kan helpen? We gaan graag met je in gesprek.

Referenties

Andere organisaties die succesvol zijn met AllSolutions in jouw branche

"Met de software van AllSolutions winnen mijn collega's en ik enorm veel tijd."

Bob van Gemen Viroclinics

"Het is een online, flexibel en gebruiksvriendelijk systeem dat naadloos aansluit bij onze bedrijfsprocessen."

Hans van Buren KH Engineering