Klantcase

Slimme oplossing helpt King Nuts & Raaphorst snel orders te importeren

Uitdaging

King Nuts & Raaphorst is im- en exporteur van noten, zuidvruchten en rijstcrackers. Als een van de grootste notenleveranciers van Nederland ontvangen ze dagelijks een grote hoeveelheid orders. Al sinds 2008 werkt King Nuts & Raaphorst met AllSolutions. “We doen er eigenlijk alles mee”, vertelt Arjan van Erk, Financial manager bij King Nuts & Raaphorst. “Voorraadbeheer, financiën en heel het logistieke proces. We verwerken dus niet alleen de bestellingen in het ERP-systeem, maar verzorgen ook de complete uitlevering ermee.” De wens is om AllSolutions steeds meer het hart van het bedrijf te laten vormen. “AllSolutions moet de basis zijn van alle werkzaamheden. De nieuwe oplossing voor automatische orderverwerking brengt ons weer een belangrijke stap dichterbij.”

Tweeduizend orderregels handmatig verwerken

Van Erk legt uit: “Een deel van onze klanten bestelt bij ons vanuit een eigen online portal. We kregen steeds grotere bulkorders van die klanten binnen. Voorheen printten we die orders uit en verwerkten ze handmatig in AllSolutions. In het begin waren het driehonderd orderregels, dat groeide uit tot ruim tweeduizend. Soms waren we daar wel acht uur per week mee bezig. En dan hoopten we maar dat we geen fouten hadden gemaakt. Een ander nadeel was dat we pas bij het verwerken in AllSolutions zagen of een artikel op voorraad was. Was dat niet het geval, dan moesten we nog op zoek naar alternatieve artikelen. Dat hebben we zo een jaar volgehouden, toen beseften we: dit moet anders.”

 

“De oplossing voor automatische orderverwerking scheelt ons gigantisch veel handmatig werk”

Arjan van Erk Financial Manager

Oplossing

“Op een gebruikersdag van AllSolutions zag ik een presentatie over het automatisch ophalen en verwerken van gegevens”, legt Van Erk uit. “Ik zag aanknopingspunten met ons probleem. Na een gesprek met AllSolutions startten we al snel met een implementatietraject.”

AllSolutions realiseerde de tool vervolgens samen met zusterbedrijf GeeFirm. Het werkt vrij eenvoudig. “Onze klanten plaatsen orders via hun online portal, zoals ze gewend zijn”, vertel Van Erk. “De oplossing zorgt ervoor dat de orders, met behulp van een Google-script, automatisch in ons systeem verschijnen. We kunnen zelfs instellen wanneer de oplossing de orders verwerkt, zodat onze orderpickers bijvoorbeeld op maandagochtend direct aan de slag kunnen. Het is slechts nog aan ons om te controleren of er eigenaardigheden zijn. Dat is prima, want zo houden we nog grip op het proces.”

Oplossing met behulp van REST-API

Naast het verwerken van orders neemt de tool ook ander werk uit handen. “De software genereert bijvoorbeeld automatisch verzendberichten en labels voor op de pallets. Dat deden we eerst ook handmatig.” De REST-API van AllSolutions speelde een cruciale rol in de totstandkoming van de oplossing. “De REST-API maakt het kinderlijk eenvoudig om data beschikbaar te stellen. En iedereen kan ermee werken, zo eenvoudig is het. AllSolutions wordt zo een nóg flexibeler pakket.”

Van acht uur naar nog maar een uur per week

Resultaat

“De oplossing scheelt ons gigantisch veel werk”, zegt Van Erk. “De orderverwerking kost ons nu slechts een uur per week. Daarnaast is de kans op fouten aanzienlijk kleiner geworden.” Van Erk kijkt tevens positief terug op de samenwerking. “Die is altijd goed. In ongeveer drie maanden hebben AllSolutions en GeeFirm een werkbare oplossing gerealiseerd die ervoor zorgt dat we sneller, meer orders kunnen verwerken. We zijn heel blij dat we van zoveel handmatig werk af zijn.”

Delen:
Samen in gesprek

Advies op maat?

Wil je graag weten hoe AllSolutions je verder kan helpen? We gaan graag met je in gesprek.

Referenties

Andere organisaties die succesvol zijn met AllSolutions in jouw branche

“Onze organisatie wil altijd vooruit, dus we blijven continu onze processen verfijnen en doorontwikkelen. Met AllSolutions kan dat, want zij staan ook nooit stil.”

Richard Vaessen Frissen Groen Techniek

"AllSolutions denkt mee en luistert goed naar onze wensen. Zo vinden we samen de beste manieren om onze processen steeds verder te verbeteren."

Adwin Goos ITS Hendrion

"We zijn accurater en slagvaardiger. Onze service is verbeterd, want we kunnen onze klanten sneller en beter bedienen."

Bas Quispel Peinemann