"We werken slim samen en kunnen met minder middelen meer doen met een hogere effectiviteit."

Gert van der Kooij
Directeur van Hoogheemraadschap van Rijnland

Hoogheemraadschap van Rijnland Hoogheemraadschap van Rijnland

1. Uitdaging

Het Hoogheemraadschap van Rijnland (HH Rijnland) in Leiden en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) in Rotterdam willen hun financiële administraties integreren. Het gezamenlijke traject bestond uit drie sporen: het bouwen van het systeem, het neerzetten van een nieuwe gemeenschappelijke financiële administratieve organisatie en het realiseren van een cultuurverandering. Met deze harmonisatie en integratie willen beide waterschappen een goede efficiencyslag maken.

2. Oplossing

In het voorjaar 2014 startte de aanbesteding en 1 januari 2016 ging het nieuwe gezamenlijke ERP-systeem van AllSolutions live. Het systeem is omgedoopt tot Prosa, de afkorting van 'Processen samen. Inmiddels staat er één centrale database en wordt er gewerkt met de modules projectadministratie, financiële administratie, urenregistratie, capaciteitsplanning, relatiebeheer en inkoop- en contractmanagement. In totaal zijn er circa 1200 gebruikers die online overal en altijd kunnen werken.

Gebruikte modules

3. Resultaat

"We werken slim samen en kunnen met minder middelen meer doen met een hogere effectiviteit", evalueert Gert van der Kooij, directeur HH Rijnland. "Bovendien vergroten we onze transparantie naar politiek en samenleving. De werkprocessen van beide waterschappen zijn op elkaar afgestemd: we kunnen flexibel en doelmatig gebruikmaken van de kennis en kunde die we nodig hebben." De corebusiness van de financiële administratie is verantwoording afleggen en begrotingen maken. Van der Kooij. "We werken doelmatiger en hebben meer en beter inzicht. Ook onze transparantie en governance zijn toegenomen." Ander winstpunt is het genereren van managementrapportages. Van der Kooij: "We zijn in control en hebben op elk gewenst moment inzicht, zonder dat daar een aparte tool voor nodig is.

Prosa werkt goed samen met de bestaande systemen voor onder meer document management (Corsa), onderhoud en beheer (Ultimo) en e-HRM. Van der Kooij: "We zijn straks in staat het strategisch onderhoud beter te doen; alles is geautomatiseerd, actueel en compleet. De informatie uit de systemen is een goede basis voor asset management. Ik denk zeker dat we hiermee extra besparingen kunnen realiseren."

Lees hier het uitgebreide klantverhaal over HH Rijnland en Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK)Bent u benieuwd wat onze software voor uw waterschap kan betekenen? Lees hier meer of neem vrijblijvend contact op met Dion van Bladel op het nummer 0348-430110 of per e-mail naar d.vanbladel@allsolutions.nl

 

Andere organisaties die succesvol zijn met AllSolutions

Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard

HHSK zorgt als waterschap voor droge voeten en schoon water tussen Rotterdam, Schoonhoven en Zoetermeer

"We hebben zeven interfaces laten bouwen en die functioneren prima."

Hivos

Hivos zet met AllSolutions eerste stap naar betere monitoring van projecten en budgetten

NKC

Met 51.000 leden is de NKC de grootste camperclub van Europa. De NKC verzorgt onder meer evenementen, verzekeringen en reizen.

“Rust in de organisatie begint met grip op onze data.”

Advies op maat?

Voor huidige klanten betekent werken met AllSolutions meer inzicht in uren, productiviteit en efficiency. Klanten geven aan slagvaardiger te zijn, waardoor ze een verbeterde service kunnen bieden aan hun klanten. Wil je graag weten hoe AllSolutions je verder kan helpen om succesvoller te zijn of om efficiënter te werken? We gaan graag met je in gesprek. 

of bel 0348 - 43 01 10