AllSolutions wist een goede balans te vinden tussen de gebruikerswensen van alle waterschappen en de originele oplossing.

Mark Brandt
Sectorhoofd Bedrijfsvoering van Hoogheemraadschap van Delfland

Hoogheemraadschap van Delfland Hoogheemraadschap van Delfland

1. Uitdaging

Delfland werkt voortdurend aan de verbetering van werkprocessen om kosten te verlagen en werknemers optimaal in te zetten. Mark Brandt, Sectorhoofd Bedrijfsvoering bij het hoogheemraadschap Delfland: “We zoeken voortdurend naar nieuwe manieren om sneller en efficiënter te werken. Veel van onze processen zijn niet anders dan bij andere organisaties. Denk aan HR en Finance. Vooral in het digitale tijdperk waarin we nu leven, kunnen we simpelweg niet achterblijven. Zo ontstond bij ons het idee om financiële zaken als facturatie en de begroting slimmer aan te pakken.”  

Daarvoor zocht Delfland de samenwerking met AllSolutions en twee andere waterschappen. Delfland grenst ten noorden aan het hoogheemraadschap Rijnland en ten oosten aan het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard. De buren trokken al veel met elkaar op, bijvoorbeeld bij het trainen en opleiden van medewerkers. Dat bleek de vruchtbare grond om nog intensiever samen te werken.

2. Oplossing

De samenwerking tussen de waterschappen was erop gericht om de kosten van de financiële administratie te verlagen. Bovendien neemt de kwetsbaarheid af. Mocht er iemand wegvallen bij Delfland, dan kunnen de andere waterschappen eenvoudig bijspringen en andersom.

Bovendien zorgt de conversie naar AllSolutions ook voor realtime inzicht en (financiële) cijfers die op orde zijn. “Met de nieuwe oplossing draaien onze managers zelf meer aan de knoppen. Alles is geautomatiseerd, actueel en compleet. Daardoor hebben managers nu realtime inzicht in de stand van zaken. Ze vragen zelf budgetten en rapportages op, zien in een oogopslag of er nog openstaande betalingen zijn en dankzij heldere overzichten zien ze direct of ze binnen de begroting blijven. Alle processen zijn strak geregeld, zodat we altijd de regie hebben over de cijfers. Er kan bijvoorbeeld pas een factuur binnenkomen als er een contract voor dat project in Prosa staat. Dat zorgt voor meer vertrouwen in de cijfers”, aldus Mark Brandt.

Gebruikte modules

3. Resultaat

Hoewel de waterschappen veel op elkaar lijken, weken sommige processen van het hoogheemraadschap Delfland af van de andere twee waterschappen. Vooraf werd afgesproken dat Delfland zich zou aanpassen aan de bestaande processen van Rijnland en Schieland en de Krimpenerwaard. De conversie van Delfland leverde echter ook waardevolle inzichten op, waardoor sommige werkprocessen tussentijds aangepast werden. Mark Brandt: “AllSolutions wist een goede balans te vinden tussen de gebruikerswensen van alle waterschappen en de originele oplossing. Ze waren overtuigend en eerlijk in hun advies en hielden ons goed bij de les.”

Het project werd binnen de planning afgerond. “Er was flink wat tijdsdruk, maar dankzij de nauwe samenwerking tussen de waterschappen en AllSolutions hebben we dit project tot een succes gemaakt. Het contact was intensief. In alle lagen van de organisatie was AllSolutions betrokken om te adviseren en problemen op te lossen. We hebben een gedegen basis gelegd voor een intensief partnership!”  

Bent u benieuwd wat onze software voor uw waterschap kan betekenen? Lees hier meer of neem vrijblijvend contact op met Dion van Bladel op het nummer 0348-430110 of per e-mail naar d.vanbladel@allsolutions.nl

Andere organisaties die succesvol zijn met AllSolutions

Viroclinics

Viroclinics verzorgt laboratoriumtests voor klinische studies van de geneesmiddelenindustrie.

"Met de software van AllSolutions winnen mijn collega's en ik enorm veel tijd."

ACP Politievakbond

ACP is met 25.000 leden de grootste politiebond in Nederland en sinds 2007 klant bij AllSolutions.

"Met de software en diensten van AllSolutions heeft ACP haar bedrijfsvoering geïnnoveerd".

Het Zwarte Corps

HZC is een stabiele organisatie met zo’n 11.500 leden, vijf rayons, en 21 actieve afdelingen.

"Leden kunnen via mijn HZC zelf informatie raadplegen, gegevens muteren en zich online inschrijven."

Advies op maat?

Voor huidige klanten betekent werken met AllSolutions meer inzicht in uren, productiviteit en efficiency. Klanten geven aan slagvaardiger te zijn, waardoor ze een verbeterde service kunnen bieden aan hun klanten. Wil je graag weten hoe AllSolutions je verder kan helpen om succesvoller te zijn of om efficiënter te werken? We gaan graag met je in gesprek. 

of bel 0348 - 43 01 10