"We hebben zeven interfaces laten bouwen en die functioneren prima."

Marc Advocaat
Manager bedrijfsvoering van Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard

Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard

1. Uitdaging

Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) in Rotterdam en het Hoogheemraadschap van Rijnland (HH Rijnland) in Leiden willen hun financiële administraties integreren. Het gezamenlijke traject bestond uit drie sporen: het bouwen van het systeem, het neerzetten van een nieuwe gemeenschappelijke financiële administratieve organisatie en het realiseren van een cultuurverandering. Met deze harmonisatie en integratie willen beide waterschappen een goede efficiencyslag maken.

2. Oplossing

In het voorjaar 2014 startte de aanbesteding en 1 januari 2016 ging het nieuwe gezamenlijke ERP-systeem van AllSolutions live. Het systeem is omgedoopt tot Prosa, de afkorting van 'Processen samen. Inmiddels staat er één centrale database en wordt er gewerkt met de modules projectadministratie, financiële administratie, urenregistratie, capaciteitsplanning, relatiebeheer en inkoop- en contractmanagement. In totaal zijn er circa 1200 gebruikers die online overal en altijd kunnen werken.

Gebruikte modules

3. Resultaat

De werkprocessen van beide waterschappen zijn op elkaar afgestemd: ze kunnen flexibel en doelmatig gebruikmaken van de kennis en kunde die ze nodig hebben. De corebusiness van de financiële administratie is verantwoording afleggen en begrotingen maken. Ze werken doelmatiger en hebben meer en beter inzicht. Ook hun transparantie en governance zijn toegenomen. Daarnaast worden er nieuwe efficiencyslagen geïnitieerd. Advocaat: "We willen processen als inkoop, contractmanagement en voorraadbeheer harmoniseren, standaardiseren en centraliseren. Eenduidigheid is de sleutel." Prosa werkt goed samen met de bestaande systemen voor onder meer document management (Corsa), onderhoud en beheer (Ultimo) en eHRM. "We hebben zo'n zeven interfaces laten bouwen en die functioneren prima", geeft Advocaat aan.

Lees hier het uitgebreide klantverhaal over HH Rijnland en Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK)Bent u benieuwd wat onze software voor uw waterschap kan betekenen? Lees hier meer of neem vrijblijvend contact op met Dion van Bladel op het nummer 0348-430110 of per e-mail naar d.vanbladel@allsolutions.nl

Andere organisaties die succesvol zijn met AllSolutions

BonoTraffics

BonoTraffics bv is een specialistisch en innovatief verkeerskundig adviesbureau.

“Een juist beheer van onze projecten is cruciaal voor ons. Met AllSolutions hebben we nu veel meer grip op onze projecten. “

Hoogheemraadschap van Rijnland

Rijnland is een waterschap in het gebied tussen Wassenaar en Amsterdam en van IJmuiden tot Gouda

"We werken slim samen en kunnen met minder middelen meer doen met een hogere effectiviteit."

Driestar Educatief

Alles is binnen afgesproken budget en tijd gerealiseerd. Zo creëerden we het benodigde draagvlak.

"De flexibiliteit van de mensen en het pakket is verbazingwekkend. Top".

Advies op maat?

Voor huidige klanten betekent werken met AllSolutions meer inzicht in uren, productiviteit en efficiency. Klanten geven aan slagvaardiger te zijn, waardoor ze een verbeterde service kunnen bieden aan hun klanten. Wil je graag weten hoe AllSolutions je verder kan helpen om succesvoller te zijn of om efficiënter te werken? We gaan graag met je in gesprek. 

of bel 0348 - 43 01 10