Klantcase

FNV Veiligheid opereert als één solide vakbond dankzij AllSolutions

Uitdaging

Onder de vlag van FNV Veiligheid opereren drie zelfstandige vakbonden: Nederlandse Politie Bond (NPB), Algemene Federatie van Militair Personeel (AFMP) en de Marechausseevereniging (Marver).“We zetten ons alle drie in voor de werknemers in de publieke veiligheid sector en de wens om nauwer samen te werken groeide”, vertelt Ton de Zeeuw. “Drie afzonderlijke bonden zijn gewoonweg minder sterk dan één. We maken een sterke vuist met behoud van de eigen identiteit. Een complete fusie hebben we losgelaten. We hebben drie sterke merken met drie specifieke werkgebieden: politie, marechaussee en defensie. We willen niet tornen aan de herkenbaarheid voor de leden. Vandaar dat alleen de drie werkorganisaties, de drie backoffices, integreren in de nieuwe entiteit FNV Veiligheid.” De organisatiemodellen van de drie afzonderlijke bonden bleven gehandhaafd. De Zeeuw: “Hoofddoel van de integratie is ons samen sterker te maken: meer en betere service aan leden, minder kwetsbaar, meer slagkracht richting politiek en toch duidelijk opkomen voor de individuele en specifieke belangen van de leden van de afzonderlijke drie bonden.”

 

“AllSolutions heeft veel geduld en begrip getoond voor ons veranderingsproces.”

Ton de Zeeuw Secretaris FNV Veiligheid, voorzitter Marver en secretaris en penningmeester AFMP FNV Veiligheid

Oplossing

De organisatieverandering en het implementeren van een nieuw automatiseringssysteem werden tegelijkertijd ingezet. Via de Politievakbond ACP kwam De Zeeuw in contact met de oplossing van AllSolutions uit Woerden. “De ACP was erg tevreden en de kracht voor ons was dat het een geïntegreerde oplossing was met een koppeling tussen de ledenadministratie en de financiële administratie. Verder zagen we de voordelen van SaaS, Software as a Service, waarbij onze systemen worden beheerd en gehost door AllSolutions. We zijn dan minder kwetsbaar, omdat we zelf niets in huis hebben. We beschikken over een online-oplossing, waarbij we altijd en overal toegang hebben tot de systemen, ook onze buitendienstmedewerkers. Met SaaS zijn onderhoud, updates, opslag en beheer uitbesteed en hebben we garanties over de beschikbaarheid en betrouwbaarheid.”

Resultaat

De ervaringen zijn na een gewenningsperiode goed. “AllSolutions is intuïtief te bedienen en dat is een groot voordeel voor de gebruikers”, geeft De Zeeuw aan. “Natuurlijk was er ook weerstand, maar onze mensen hebben in korte tijd dan ook veel veranderingen over zich heen gehad. Eén ding is duidelijk: we hebben met AllSolutions een basis gelegd die staat als een huis: de ledenadministratie en de financiële administratie zijn efficiënter en effectiever. We voeren geen dubbel werk meer uit en maken gebruik van één centrale database. Met onze tools voor managementinformatie kunnen we snel bijsturen en voldoen aan de toenemende vraag van onze leden naar transparantie over het verenigingsgeld.” De Zeeuw waardeert de flexibiliteit: ”Ze hebben veel geduld en begrip getoond voor ons veranderingsproces. We zijn heel veel kanten op gegaan maar zij bleven flexibel met ons mee bewegen.”

Samen in gesprek

Advies op maat?

Wil je graag weten hoe AllSolutions je verder kan helpen? We gaan graag met je in gesprek.

Referenties

Andere organisaties die succesvol zijn met AllSolutions in jouw branche

"Leden kunnen via mijn HZC zelf informatie raadplegen, gegevens muteren en zich online inschrijven."

René van der Steen Voorzitter Het Zwarte Corps

"Met de software en diensten van AllSolutions heeft ACP haar bedrijfsvoering geïnnoveerd."

Jaco Reijgersberg ACP politievakbond

“Rust in de organisatie begint met grip op onze data.”

Stan Stolwerk NKC