AllSolutions 2020

Een nieuwe kijk op het werken met AllSolutions!

Een nieuwe user interface

Maak kennis met AllSolutions 2020

Vanaf november 2019 is een vernieuwde user interface (UI) beschikbaar voor alle gebruikers van AllSolutions. Alle bekende onderdelen zijn in een fris en eigentijds jasje gestoken. Maar het gaat verder dan alleen het uiterlijk. Bij een nieuwe UI hoort ook een naam die past bij de nieuwe fase in de ontwikkeling van AllSolutions. Daarom is gekozen voor ‘2020’. Dat sluit ook mooi aan bij het nieuwe decennium, vol nieuwe uitdagingen, mogelijkheden en ontwikkelingen.

Eigentijds

Modern en frisser uiterlijk

De nieuwe user interface heeft een frisser uiterlijk gekregen, met meer visuele elementen en iconen. Er is gebruik gemaakt van ‘Material Design’, waarbij onderdelen worden gebaseerd op alledaagse materialen die iedereen kent. Voor een beter overzicht is dan ook veel wit gebruikt in plaats van het grijs in de ‘classic’ interface.

Eigen huisstijl

Creeër je eigen look!

Ook in 2020 heb je de vrijheid om het uiterlijk van je omgeving aan te passen aan je eigen organisatie! Doordat 2020 gebruik maakt van een hoofdkleur en een ondersteunende kleur kun je je eigen huisstijl er nog meer uit laten springen.

Overzichtelijk

Meer werkruimte en prominent zoekveld

In 2020 is de bovenkant van het scherm nog wat smaller geworden ten gunste van de ruimte in je werkblad. Daarbij heeft het bekende metasearch zoekveld een prominente plaats bovenin het scherm gekregen. In elke browser kun je zo snel en gemakkelijk van deze krachtige zoekfunctie gebruik maken.

Gebruiksgemak

Nieuwe scroll-opties

Wanneer je in je werkblad scrolt, blijven de linker- en rechterkant voortaan op hun positie in het scherm staan. Zo kun je gemakkelijk direct gebruik maken van de acties en shortcuts in het scherm. En omgekeerd, wanneer je scrolt in de linker- of rechterkant van het scherm, blijft je werkblad staan in de laatste positie.

Video kennissessie klantendag

Op naar 2021 met AllSolutions 2020

Een van de kennissessies tijdens de klantendag was ‘Op naar 2021 met AllSolutions 2020’. In deze sessie lieten Paola Zee en Dion van Bladel zien hoe je gemakkelijk kunt overstappen naar AllSolutions 2020 en wat de nieuwe features zijn die dit jaar worden toegevoegd.

Kon je er niet bij zijn? Of wil je de presentatie nog eens terugzien? Bekijk hier de registratie van de kennissessie.

Stap op tijd over!

Classic user interface stopt per april 2021

Vanaf de introductie van AllSolutions 2020 houden we twee aparte user interfaces in de software in de lucht. Het nadeel is dat dit de verdere doorontwikkeling van AllSolutions 2020 in de weg zit. Terwijl we juist graag verder willen met het ontwikkelen van mooie, nieuwe functionaliteit in de software.

Daarom wordt de ondersteuning van de ‘classic’ user interface gestopt per april 2021. Dit betekent dat je vanaf de voorjaarsrelease alleen nog gebruik kunt maken van de 2020 user interface. Ben je nog niet overgestapt? Dan vragen we je om dit de komende periode alsnog te doen.

Geef hier jouw feedback op 2020

Wat vind jij? Denk mee!

We hebben zorgvuldig gewerkt aan 2020. Maar jij als gebruiker hebt altijd zinvolle op- en aanmerkingen. Of ideeën over het vervolg.

Samen in gesprek

Meer weten? Neem contact op met Dion.